1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. "Kayseri, Belediyeciliğin Efsane Kenti"
Kayseri, Belediyeciliğin Efsane Kenti

"Kayseri, Belediyeciliğin Efsane Kenti"

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Kayseri programı çerçevesinde Kayseri Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, AK parti İl Teşkilatı ve Kayseri Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

A+A-

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Kayseri programı çerçevesinde Kayseri Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, AK parti İl Teşkilatı ve Kayseri Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Ziyaretlerinde Kayseri'den övgüyle bahseden Bakan Bağış, "Kayseri'yi belediyecilikte efsane kent haline getirdiniz." dedi.

Bir dizi açılış ve toplantılara katılmak üzere Kayseri'de bulunan AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi makamında ziyaret etti. Kayseri hakkında Bakan Bağış'a bilgiler veren Başkan Özhaseki, "Son yıllarda yapılan çalışmalarla bu şehrin, altyapı ve üstyapı sorunu kalmadı. Şimdi belediye olarak üzerinde çalıştığımız projeler ya kalkınma hamlesini başlatabilecek projeler ya da kültür sanat projeleri. Son 10 yıldır Türkiye'deki büyümeye paralel olarak Kayseri'de gelişip, büyüyor." şeklinde konuştu.

"KENDİLERİ GELİYORLAR"

Zaman zaman Avrupa ülkelerinden Kayseri'ye gelen misafirlerle Türkiye'nin AB süreci üzerinde konuştuklarını söyleyen Başkan Özhaseki, şöle devam etti: "Bu konuklarımıza Türkiye'nin gücünü, başarısını ispatlamış, AB standartlarında bir ülke olduğunu söylüyoruz. Türkiye'nin AB'ye güç katacağını ifade ediyoruz. Kayseri olarak bugünlere gelmemiz noktasında AK Parti hükümetinin büyük projelerde önümüzü açması, verdiği destek bizi çok rahatlattı. Şükürler olsun bugün Kayseri Avrupa şehirleriyle yarışır hale geldi. Artık AB ülkeleri kardeş şehir teklifleri ile kendileri Kayseri'ye geliyorlar. Biz teklif götürmüyoruz."

"KAYSERİ TÜRKİYE'YE DEĞİL DÜNYAYA ÖRNEK"

"Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın selamlarını getirdim" diyerek konuşmasına başlayan AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ise Kayseri'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Bağış, "Bugün belediyecilikte efsane kent kaline getirdiğiniz Kayseri, AB'nin başkenti Strasbourg'un bile kardeş şehir olmayı teklif ettiği bir kent haline geldi. Kayseri artık sadece Türkiye illerine değil, dünyadaki belediyelere örnek olacak bir performans ortaya koydu. Size teşekkür borçluyuz." sözlerini kaydetti.

"FAKİR FUKARA SUCUK YEDİ"

Bakan Bağış, Başkan Özhaseki'nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kazandığı tazminatlara da atıfta bulunarak şöyle konuştu: "Size bir konuda daha teşekkür borcumuz var. Sucuğu tadamayanlara da sucuk tattıracak bir yeni kampanyayı başlattınız. Sayın Kılıçdaroğlu'nun kaybettiği davalarda ödediği tazminatlarla bütün fakir fukara sucuk yedi. Bunda da sizin çabanız çok büyük. Onlar bu süreçte vatandaşa böyle bir destek sağlamış oldular. Buna da şükür." CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.