1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kayseri Emniyet Müdürü Aydın: Çocuk Suçluların Azalmasında Aileye Görev Düşüyor
Kayseri Emniyet Müdürü Aydın: Çocuk Suçluların Azalmasında Aileye Görev Düşüyor

Kayseri Emniyet Müdürü Aydın: Çocuk Suçluların Azalmasında Aileye Görev Düşüyor

Kayseri İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, 2012'de yılında bir önceki yıla oranla çocuk suçlarında artış görüldüğünü belirterek, ailelere daha duyarlı olmaları için çağrıda bulundu.

A+A-

Kayseri İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, 2012'de yılında bir önceki yıla oranla çocuk suçlarında artış görüldüğünü belirterek, ailelere daha duyarlı olmaları için çağrıda bulundu. Aileye düşen en önemli görevin çocuklarını iyi anlamak olduğunu belirterek, “Onlarla sevgiye dair iletişim kurmak ve sürekli takip etmek, daha az suç eğilimine itecektir.” dedi.

İl Emniyet Müdürü Aydın, İl Genel Meclisi’nin ocak ayı toplantısında yaptığı konuşmada Kayseri’de 2012 yılında gelişen asayiş olaylarıyla ilgili bilgi verdi. Geçen yıl 18 kayıp çocuk vakası yaşandığını aktara Mustafa Aydın, “Kimse kaygılanmasın, bunların akıbetini biliyoruz. Çoğu yaşı küçük olduğu için kandırılıp alıkonmakta ve reşit olunacak yaşı doldurmaları beklenmekte. Ailelerin çocuklarına, ev içindeki sırları dışarıya çıkarmaması ve tanımadığı kişilerle yakınlaşmaması konusunda eğitim vermesi gerekmekte. Toplum yapısının en önemli sorunlarından birisini, kontrolden geçirilmeyen internet. Bu yüzden ailelerin, çocuklarının internet kullanımını gözetim altında tutmayı sağlaması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Geçen yıl cinayetlerde de artış olduğuna dikkat çeken Emniyet Müdürü Aydın, Kayseri’de 37 cinayet meydana geldiği, bunlardan 35’inin failinin yakalandığını söyledi: “Cinayet sayıları Ankara’da 71, İzmir'de 49, Konya'da 24, Denizli'de 11, ilimizde ise 37. Kayseri’nin, nüfusu Konya’dan az olmasına rağmen onu geride bıraktığı görülüyor. Vakalardaki 37 kişiden 29’u erkek, 8'i ise bayan. Vatandaşlarımız, daha sakin ve daha sağduyulu olmalı.”

2012 yılında trafik kazalarında Kayseri’de 91 kişinin hayatını kaybettiğini vurgulayan Mustafa Aydın, “Maalesef trafik karnemiz pek iyi değil. Dünyada en fazla trafik kazasının yaşandığı ülkeler arasında Türkiye ilk 10 arasında. Sadece Kayseri’de, geçen yıl 91 kişi kazalarda hayatını kaybetti. Ülke genelinde ise yılda 5–6 bin kişi gibi ciddi bir kayıp yaşıyoruz. Kazaların önüne geçebilmek için çalışmalar yapıyoruz ancak yeterli olmuyor. Sürücülerimizin de gerekli çabayı göstermesi gerekiyor. Trafik, aceleciliği asla kabul etmiyor.” dedi.

'KAÇAK SİGARA ALMAYIN'

İl Emniyet Müdürü Aydın, vatandaşlara kaçak sigara almamaları konusunda da çağrıda bulunarak şunları kaydetti: “Kaçak sigaraya verilen para, PKK terör örgüne gelir olarak gitmekte. Bu konuda daha duyarlı olunması gerekiyor. Vatandaşlarımızın kaçak sigara almamasını ve alan kişileri de uyarmasını istiyoruz.” CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.