1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Kayseri, Nisanda 126 Milyon Dolarlık İhracat Gerçekleştirdi
Kayseri, Nisanda 126 Milyon Dolarlık İhracat Gerçekleştirdi

Kayseri, Nisanda 126 Milyon Dolarlık İhracat Gerçekleştirdi

Kayseri’nin 2013 yılı Nisan ayı ihracat rakamları bir önceki aya göre yüzde 11,7 oranında azaldı.

A+A-

Kayseri’nin 2013 yılı Nisan ayı ihracat rakamları bir önceki aya göre yüzde 11,7 oranında azaldı. İhracat, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,66 oranında azalarak 126 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Nisan ayı ihracat rakamları hakkında bilgi veren Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, “Nisan ayı bizim açımızdan geriye geldiğimiz bir durum oldu, ama biz bunun geçici bir durum olduğunu biliyoruz. Özellikle yakın komşularımız ile gümrüklerde yaşadığımız sorunlar bizim bu aydaki ihracatımızı biraz sekteye uğratmıştır. Bunu önümüzdeki aylarda telafi edeceğimize inanıyorum.” dedi. Yaz ayları ile birlikte ihracatta artış yaşanacağına dikkat çeken Başkan Boydak, tüm ihracatçı firmalara teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.

İhracatta ilk üç sırayı Irak, Almanya ve İtalya’nın aldığını belirten Boydak, ihraç edilen ürünlerin sırası ile demir, çelik, sac, iletken, maden, mobilya ve tekstil olduğunu; HES Hacılar San. ve Tic. AŞ, Boydak Dış Ticaret AŞ ve Boyteks Tekstil San. ve Tic. AŞ’nin ise ihracatçı firmalar arasında ilk üç sırayı aldığını açıkladı. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.