1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kayseri'deki FETÖ/PDY davası
Kayserideki FETÖ/PDY davası

Kayseri'deki FETÖ/PDY davası

Aralarında iş adamları Hacı, Memduh ve Şükrü Boydak, Hamdi Kınaş, Halit Gazezoğlu ve eski ÖSYM Başkanı Ali Demir ile örgütün sözde "il imamı" Sıtkı Baş'ın da bulunduğu 68 sanığın yargılanmasına devam edildi.

A+A-

Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin davada, aralarında iş adamları Hacı, Memduh ve Şükrü Boydak, Hamdi Kınaş, Halit Gazezoğlu ve eski ÖSYM Başkanı Ali Demir ile örgütün sözde "il imamı" Sıtkı Baş'ın da yer aldığı 68 sanığın yargılanmasına devam edildi. 

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki 4. duruşmanın öğleden sonraki oturumunda 25 tanık dinlendi. Tanıklardan İbrahim Ezinç, Kayseri'de uzun yıllar sohbetlere katıldığını söyledi. Bu süre zarfında himmet verdiğini, kurban bağışında bulunduğunu ve öğrencilere burs verdiğini ifade eden Ezinç, bağış konusunda kendilerini zorladıklarını belirtti.

Bu sohbetlerde, 17-25 Aralık'tan önce, MİT tırlarının durdurulması ve Gezi olayları sürecinde Cumhurbaşkanı ve hükümet hakkında ağır eleştiriler yapılmaya başlandığına dikkat çeken Ezinç, şöyle devam etti:

"Sohbetlerde Cumhurbaşkanı aleyhine ağır eleştir ve hakaretlerde bulunmaya başladılar. Bu tavırlarından sonra uzaklaşmaya başladım. Bunların samimi olmadığını, öğrencilere bursları vermedikleri kanaatine vardım. Oturmalarına gitmemeye başladım. Mehmet Filiz (tutuklu sanık) ve cemaatin hocası H.A, iş yerime geldi. H.A, bana 'oturmalara gelmeyerek çok şey kaybediyorsun' dedi. 'Göreceksin, bu hırsız hükümetten birkaç ay içinde kurtulacağız. Kimin nerede ve nasıl alınacağını, hapse gireceğini göreceksiniz' dedi. Filiz de tasdik etti." 

"Gizli ajandaları var, niyetleri kötü. Dershanelerin kapatılması tartışması dönemindeki hareketleri benim gözümdeki perdeyi kaldırdı. Niyetleri iyi değil." diyen Ezinç, bu süreçte gerçek yüzlerini gördüğünü ve tamamen uzaklaştığını bildirdi. 

Bunun üzerine söz alan tutuklu sanık Filiz ise o yıllarda hükümetin en büyük destekçilerinden olduğunu belirterek iddiaları reddetti.

Tanıklardan Serkan Akkan da GESİAD'ın düzenlediği bir ABD gezisinde Fetullah Gülen ile görüştüğünü anlattı. Akkan, görüşmede Gülen'in kendisine örgütle ilgili olumsuz izlenimlerini sorması üzerine, kendisine dini sohbetler yerine paranın çok konuşulduğunu söylediğini aktardı.

Duruşmaya, yarın gizli tanık ifadeleriyle devam edilecek..

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.