1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Kazak İş Adamlarından Diyarbakır'a Çıkarma
Kazak İş Adamlarından Diyarbakıra Çıkarma

Kazak İş Adamlarından Diyarbakır'a Çıkarma

Kazakistan'ın inşaat ve mobilya sektöründe faaliyet gösteren iş adamlarından oluşan 20 kişilik heyet Diyarbakır'a çıkarma yaptı.

A+A-

Kazakistan'ın inşaat ve mobilya sektöründe faaliyet gösteren iş adamlarından oluşan 20 kişilik heyet Diyarbakır'a çıkarma yaptı. Diyarbakır Girişimci İşadamları Derneği'nin (DİGİAD) davetlisi olarak şehre gelen, yatırım imkânlarını yerinde gören heyet daha sonra işadamlarıyla biraraya geldi. İşadamı heyeti Kazakistan'ın yerli kıyafetlerini Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Abdülkadir Aksu ile Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç'a hediye etti.

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesindeki Mustafa'nın Yemek Dünyası'nda düzenlenen işadamları zirvesine AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Hamzaoğulları'nın yanı sıra çok sayıda işadamı, sivil toplum kuruluşunun başkanı ve işadamları katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan DİGİAD Başkanı Alaattin Korkutata, ülkemizin önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, böylesi önemli bir günlerde yatırımcıların yurtdışından ülkemize, bölgemize ve şehrimize gelmesinin gurur verici olduğunu söyledi. Dernek olarak bağlı oldukları TUSKON'un iki gün önce büyük bir iş dünyası zirvesi düzenlediğini anlatan Korkutata, bu süreçte ülkenin başına yeni bir bela gibi gözüken ancak halkın prim vermemesi sayesinde biten Gezi Parkı olayları yüzünden acaba ‘bu sefer işadamları gelmeyecek mi’ diye düşünmeye başladıklarını kaydetti. Korkutata, " Ülkemiz adına oluşturulan kötü bir algıya rağmen binlerce işadamı gönül erleri sayesinde, işadamları sayesinde Türkiye'deki gelişmeleri doğru okudu ve aldırış etmeden Türkiye'ye geldi. İstanbul'da yapılan iş dünyası zirvesinde önemli ticaret köprüleri kuruldu. Bugünde Kazakistan'dan şehrimize işadamları teşrif etmiş ve yatırım yapmak için önemli incelemelerde bulunmuşlardır." diye konuştu. Kazakistan işadamları heyetinin başkanı Abu Kasımov ise Diyarbakır'da olduklarından dolayı mutlu olduklarını, iş adamlarıyla iş görüşmeleri yaptıklarını anlattı.

VALİ KIRAÇ: DİYARBAKIR'A BU YIL 300 YATIRIMCININ GELMESİNİ BEKLİYORUZ

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç ise Diyarbakır'ın güzelliklerinin arttığı bir şehir olduğunu söyledi. Vali Kıraç, " Diyarbakır'a son günlerde yeni yatırım teklifleri geliyor. 12 bin yıllık tarihi bir coğrafyada yaşayan Diyarbakır yatırımları hak ediyor ve bu şehir yatırımlar için en uygun yerlerden biridir." dedi. Diyarbakır'da yeni organize sanayi bölgesi için çalıştıklarını anlatan Vali Kıraç, bu yıl 300'e yakın yeni yatırımcı beklediklerini kaydetti. Teşvik süresinin uzatılması ve Diyarbakır'da tekstil şehri olması için gayret gösterdiklerini anlatan Vali Kıraç, şehir için yatırım ikliminin yakalandığını kaydetti.

AKSU: HUZUR ORTAMINI KISKANANLAR VE İSTEMEYENLER VAR

Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Abdülkadir Aksu ise Kazakistan heyetini kendi memleketinde görmekten son derece memnun kaldığını söyledi. Diyarbakır'a yatırım yapmanın çok önemli olduğunu anlatan Aksu, şehre ilk organize sanayi bölgesinin kendisinin bakanlığı döneminde açıldığını söyledi. Diyarbakır'ın bugün geldiği duruma yatırım açısından sevindiklerini anlatan Aksu, şehrin kadim ve çok kültürlülüğe ev sahipliği yaptığını kaydetti. Diyarbakır için bir dönem yanlış bir algı oluşturulduğunu dile getiren Aksu, hükümetin başlattığı milli birlik ve kardeşlik projesi sayesinde sevgi ve kardeşliğin bugün ön plana çıktığını belirtti. Bundan domayı yakalanan huzur ortamında çok sayıda işadamlarının yatırım imkanları için bölgeye gelip gittiğini belirten Aksu, " Ancak bu ortamı istemeyenler, kıskananlar Türkiye'nin ekonomik başarısını çekemeyenler kendi ekonomileri batanlar başka oyunları tezgahladılar. Sağduyu sayesinde bu provokasyonlar sona erdi." diye konuştu. Bakan Aksu, GAP'in çok önemli bir yatırım olduğunu belirterek hükümetin GAP Eylem Planıyla yeniden atağa geçtiğini ve önemli bir mesafa aldığını sözlerine ekledi.

AKSU VE VALİ KIRAÇ'A KAZAK KIYAFETİ SÜRPRİZİ

Konuşmaların ardından Kazak işadamlarının getirdiği hediyeler Aksu ve Vali Kıraç'a verildi. Kazak işadamları ülkelerinin yöresel kıyafetlerini Aksu ve vali Kıraç'a giydirdi. Bu sırada şaşkınlıklarını gizlemeyen Aksu ile Vali Kıraç'ın tebessümleri dikkati çekti. Kıyafetlerin giyilmesinin ardından hatıra fotoğrafları çekildi.
CİHAN

Kazak iş adamlarından Diyarbakır'a çıkarma

Kazak iş adamlarından Diyarbakır'a çıkarma

Kazak iş adamlarından Diyarbakır'a çıkarma

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.