1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Kazak Öğrenciler Üniversiteye Giriş Heyecanı Yaşadı
Kazak Öğrenciler Üniversiteye Giriş Heyecanı Yaşadı

Kazak Öğrenciler Üniversiteye Giriş Heyecanı Yaşadı

Kazakistan’da binlerce öğrenci, bugün üniversiteye giriş imtihanı heyecanını yaşadı.

A+A-

Kazakistan’da binlerce öğrenci, bugün üniversiteye giriş imtihanı heyecanını yaşadı. Kazakistan Milli Eğitim Bakanı Bakıtjann Jumagulov, imtihanın yapıldığı adreslerden biri olan Avrasya Devlet Üniversitesi’nde incelemelerde bulundu. Bakan, imtihanın başlamasının ardından dışarıda toplanan velilerle görüştü. Jumagulov, üniversiteye giriş imtihanın beş gün süreceğini belirtti.
Yüz bine yakın öğrencinin gireceği imtihanda her türlü hazırlıkların yapıldığını kaydeden Jumagulov, kopyaya karşı da ünlem aldıklarını dile getirdi. İmtihan salonlarına kamera yerleştirildiğini belirten Kazak Bakan, dışarıya konulan televizyonlar vasıtasıyla da velilerin salonları izleme imkanı bulduklarını ifade etti.

Türkiye’de uygulanan üniversiteye giriş sistemini kendilerine uyarlayan Kazakistan, ‘Birleşik Ulusal Testi’ne (BUT) 10 yıl önce geçmişti. Bakanlık yaptığı açıklamada bir milyon 240 bin kişinin bu sistemle üniversiteye yerleştirildiğini kaydetti.
Sınavda öğrencilere toplam 125 soru veriliyor. Bir öğrencinin imtihanı kazanması için en az 70 soruya doğru cevap vermesi gerekiyor.

CİHAN

Kazak öğrenciler üniversiteye giriş heyecanı yaşadı

Kazak öğrenciler üniversiteye giriş heyecanı yaşadı

Kazak öğrenciler üniversiteye giriş heyecanı yaşadı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.