1. HABERLER

  2. MEDYA HABER

  3. Kazancı: Saldırılar bizi asla yıldıramaz!
Kazancı: Saldırılar bizi asla yıldıramaz!

Kazancı: Saldırılar bizi asla yıldıramaz!

AA Genel Müdürü Şenol Kazancı, İsrail ordusunun, AA ofisinin bulunduğu binayı vurmasına ilişkin, "Bütün dünyanın bilmesini isteriz ki bu saldırılar bizi yıldıramaz." ifadesini kullandı.

A+A-

Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı, İsrail ordusunun, AA ofisinin bulunduğu binayı vurmasına ilişkin, "Bütün dünyanın bilmesini isteriz ki bu saldırılar bizi yıldıramaz." ifadesini kullandı.

Kazancı yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun, AA'nın Gazze'deki ofisine akşam saatlerinde bir hava saldırısı düzenlediğini hatırlatarak çalışanların, saldırıdan kısa süre önce binayı terk etmesinin can kaybını önlediğini belirtti.

İsrail ordusunun, Gazze'deki AA ofisini ve çalışanlarını doğrudan hedef aldığının son derece açık olduğunu vurgulayan Kazancı, şunları kaydetti:

"Anadolu Ajansına ve çalışanlarına yapılan bu saldırı, özgür basına ve kitlelerin haber alma hürriyetineyapılmış bir saldırıdır. İsrail'in bu saldırısı, Filistin'de gazetecilere ve medya kuruluşlarına yapılan ilk saldırı da değildir. Bütün dünyanın bilmesini isteriz ki bu saldırılar bizi yıldıramaz. Filistin ve Gazze'deki ekiplerimizle Anadolu Ajansı, Filistin'in haklı mücadelesini ve İsrail saldırganlığını tüm dünyaya aktarmaya kesintisiz devam edecektir.

İsrail'in sivillere, çocuk, kadın ve yaşlılara yönelik pervasızca saldırıları boyut değiştirmiş ve artık medya kuruluşlarına, basın özgürlüğüne, dünyanın haber alma hakkına yönelmiştir. Geçmişteki saldırılar karşısında gerekli tepkilerin verilmemesi, pervasızlığın bariz nedenlerinden biridir. Ülkemizdeki ve dünyadaki tüm basın kuruluşlarını İsrail saldırganlığı karşısında net bir tutum sergilemeye, ortak tepki vermeye ve dayanışmaya davet ediyoruz. Zira Anadolu Ajansına yönelik bu saldırı karşısındaki suskunluk, İsrail'in başka basın kuruluşlarını hedef almasının önünü açacaktır. Basın özgürlüğü konusunda duyarlı olduğunu iddia eden ancak saldırı İsrail'den geldiğinde suskunluğa gömülen uluslararası kuruluşlardan samimi tepki beklediğimizi özellikle ifade ediyoruz."

Kazancı, Gazze ofisinde çalışan Ajans çalışanlarına ve ailelerine geçmiş olsun dileğinde bulundu.

"Geçmiş olsun" dileğinde bulunanlara teşekkür 

AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kazancı, saldırı sonrasında kendisini arayarak AA ailesine geçmiş olsun dileklerini ileten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere bakanlara, Filistin hükümeti yetkililerine, duyarlılık gösteren kurum, kuruluş ve vatandaşlara yürekten şükranlarını ifade etti.

Kazancı, "Tekrar ifade etmeliyim ki Anadolu Ajansı, dünyanın her yerinde olduğu gibi Filistin ve Gazze'de de çalışmalarını kesintisiz olarak sürdürecektir. Kamuoyunun hızlı ve doğru şekilde bilgilendirilmesi için Ajansımız fedakar çalışanlarıyla görevini her şart altında ifa etmeyi sürdürecektir." ifadelerini kullandı. 

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.