1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kazı Çalışmasında Kemikler Çıktı!
Kazı Çalışmasında Kemikler Çıktı!

Kazı Çalışmasında Kemikler Çıktı!

Şırnak’ın Cizre ilçesinde elbiseleriyle gömülmüş bir erkek, bir bayan ve bir bebeğe ait olduğu tespit edilen kemik parçaları ve elbiseler çıktı!!

A+A-

Şırnak’ın Cizre İlçesinde elbiseleriyle gömülmüş bir erkek, bir bayan ve bir bebeğe ait olduğu tespit edilen kemik parçaları ve elbiseler çıktı.

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde önceki gün Dicle Nehri'nde boğulan 15 yaşındaki İbrahim Aslan için Asri Mezarlık'ta mezar yeri kazılırken elbise ile defnedilmiş bir insana ait kemik parçaları bulundu. Durumun savcılığa bildirilmesi üzerine mezarlıkta yapılan kazı çalışmasında bir bayana ve bir bebeğe ait kemik parçaları ve elbiselere daha ulaşıldı. Akşam üzeri başlatılan kazı çalışması gece saat 23:30 sıralarına kadar devam etti. Mezarlıkta yapılan kazı çalışması sona erdirildi. Elde edilen kemikler ve elbiseler İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilecek.

Olay yerinde bulunan Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, kazı sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada mezarlıkta yapılan kazı çalışmasında 3 cesede ait kemikler tespit edildiğini ifade etti. Baro Başkanı Elçi olayla ilgili şunları söyledi: “Bugün(dün) Cizre’de hayatını kaybeden bir gence Cizre Belediyesi’ne ait kepçe mezar yeri açarken, ilk açılan mezarda kemikler ve elbise bulunuyor. Durumdan şüpheleniyorlar ve hemen yanındaki boş arazide ikinci mezarı açıyorlar yine elbise ve kemikler çıkıyor. Belediye görevlilerince baromuza başvuruda bulunuldu. Biz de Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak olaya el konulması için talepte bulunduk. Cizre Cumhuriyet savcısı ve baroda kayıtlı avukatlarla beraber geldik mezarlıkta incelemelerde bulunduk. Yapılan kazıda daha da derinleştirerek birinci mezarda erkek elbisesi ve bir erkek şahsa ait erkek kemikler tespit edildi. İkinci mezarda da bir bayan elbisesi ve bir bebeğe ait elbise diyebileceğimiz bir bez parçası, bir kadına ait kemik parçaları ve bir bebeğe ait kemik parçaları bulundu. Daha sonra mezarlığın kenarında da tekrar kazı çalışması başlatıldı. Başka bir kemik ve delile ulaşmadığı için çalışmalar sonlandırıldı. Ama bu konuda bilgileri olan, talebi olan vatandaşlarımızın bize başvurusu olursa talepler doğrultusunda tekrar çalışma başlatması konusunda talebimiz olacaktır. Şuan tespit edilen bir erkek, bir bayan ve bir bebeğe ait kemikler ve elbiseler tespit edildi. Elde edilen elbise ve kemiklerde incelenmesi için Adli Tıp Kurumu’na gönderilecek.” CİHAN

Cizre’deki kazı çalışmasında 3 cesede ait kemikler çıktı

Cizre’deki kazı çalışmasında 3 cesede ait kemikler çıktı

Cizre’deki kazı çalışmasında 3 cesede ait kemikler çıktı

Cizre’deki kazı çalışmasında 3 cesede ait kemikler çıktı

Cizre’deki kazı çalışmasında 3 cesede ait kemikler çıktı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.