1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Keçiören’de Engelliler İçin ‘engelsiz Park’ Açıldı
Keçiören’de Engelliler İçin ‘engelsiz Park’ Açıldı

Keçiören’de Engelliler İçin ‘engelsiz Park’ Açıldı

Ankara’nın Keçiören Belediyesi, 'engelleri ortadan kaldıran' bir çocuk parkı kurdu.

A+A-

Ankara’nın Keçiören Belediyesi, 'engelleri ortadan kaldıran' bir çocuk parkı kurdu. Engelli çocuklar ile diğer çocukların birlikte oynayabildikleri ‘Engelsiz Park’ta, özel eğitime muhtaç çocukların eğitim, deneyim ve becerilerini geliştirmeye yönelik oyun alanları ve araçları bulunuyor.

Engelsiz Park, engelli çocukların hayatlarını kolaylaştıracak çözümler getirerek onların diğer çocuklarla aynı haklara sahip olduklarını hissetmelerini sağlayacak şekilde planlandı. Özel ilgiye muhtaç çocukların eğitiminde, dünyayı algılamalarında, problem çözme yeteneklerinin gelişmesinde, deneyim ve becerilerinin artmasında rol oynayacak park projesi ile, engelli çocukların dört duvar arasından kurtarılmalarına yönelik önemli bir adım atıldı.

HAYAL GÜCÜNÜ VE BECERİLERİ GELİŞTİRİYOR

Engelli çocukların da yaşıtları gibi coşku, heyecan ve güvenle yaşama katılmalarını, neşeli çığlıklarıyla parkı doldurmalarını hedefleyen Keçiören Belediyesi, parkın bütün çocukların birbiriyle kaynaşmasına vesile olmasını amaçlıyor. Engelli ve engeli olmayan çocukların birlikte oyun oynamalarına ve çocukların psikomotor becerilerinin gelişimine katkı sağlayan park, engelli çocukların diğer çocuklarla birlikte yaratıcılığını ve hayal gücünü geliştirmelerine de imkan tanıyor.

"ENGELSİZ KEÇİÖREN İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Engellilerin toplumun ayrılmaz bir parçası olduğunu belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, engellilere yönelik çok sayıdaki uygulamasıyla Keçiören’in 'engelli dostu bir belediye' haline geldiğini kaydetti. Engelli bireylerin sıkıntılarını gidermek için yoğun çaba harcadıklarını ifade eden Başkan Ak, “Engelsiz bir Keçiören için çalışıyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışımızla engelli vatandaşlarımıza her alanda yardımcı oluyoruz. Engellilerin diğer bireylerle aynı şartlara sahip olmaları için bugüne kadar birçok projeyi hayata geçirdik. Engelsiz Park da bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz önemli projelerimizden birisi.” dedi. CİHAN

Keçiören’de engelliler için ‘Engelsiz Park’ açıldı

Keçiören’de engelliler için ‘Engelsiz Park’ açıldı

Keçiören’de engelliler için ‘Engelsiz Park’ açıldı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.