1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Keçiören'de Şehrengiz Sohbetleri Başladı
Keçiörende Şehrengiz Sohbetleri Başladı

Keçiören'de Şehrengiz Sohbetleri Başladı

Ankara Keçiören Belediyesi Estergon Türk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Esrarlı Bir Şehrin Sokaklarında- Bilinmeyen Yönleriyle Ankara' adlı programın ilk konuğu Ankara şehir tarihçisi Abdülkerim Erdoğan oldu.

A+A-

Ankara Keçiören Belediyesi Estergon Türk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Esrarlı Bir Şehrin Sokaklarında- Bilinmeyen Yönleriyle Ankara' adlı programın ilk konuğu Ankara şehir tarihçisi Abdülkerim Erdoğan oldu.

Etkinliğe Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Bülent Yağmur da katıldı. Abdülkerim Erdoğan konuşmasına "Yıllar sonra Ankara diyarı için böyle güzel bir mekanda sizlerle beraber olmanın, muhabbet etmenin heyecanı içindeyim" diyerek başladı. Bu gecenin 'hemşehri sohbetleri' olarak da isimlendirilebileceğini belirten Erdoğan, "Kim ki Ankara ile hemden olursa o Ankara'nın hemşehrisidir. Gerçek anlamda hemşehri, 'Ankara ile dertleşen, dertlerini paylaşan ve onun dilini çözen kişi' demektir. Ankara diyarı bayram olan, bayramlar şehri olan ve sırlar şehri olan Anadolu'nun manevi hamisi olarak bildiğimiz Hacı Bayramı Veli Hazretleri'nin şehridir. Tarih boyunca çok sayıda medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan Ankara'da bu medeniyetlerden günümüze intikal eden çok sayıda eser ve tarih mirası bulunmaktadır" diye konuştu. Erdoğan Keçiören Belediyesi'ne de, bu tür sohbet ve kültürel faaliyetleri başlatarak Ankara'nın yeniden harmanlanmasına vesile olduğu için teşekkür etti.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, bu gece birincisi gerçekleştirilen 'Şehrengiz Sohbetleri'nin devam edeceğini söyleyerek, "Bu tür sohbet ve programların bir şehrin ruhunu, kimliğini oluşturması açısından büyük önemi vardır. Çok güzel bir izleyici kitlesi görüyorum" dedi. Keçiören Belediyesi olarak güzel bir kitap çalışması yaptıklarının da müjdesini veren Başkan Ak, "Yakında baskıları çıkacak. Kitapta Keçiören'i Keçiörenlilere tanıtacağız. Çünkü gerçekten Keçiören'i bilmiyoruz, bilmediğimizi anladık. Keçiören'in tarihini, geçmişini, değerlerini, özelliklerini anlatan kitabı sizlerin hizmetine sunacağız. Kitabı Abdülkerim hocam hazırladı" bilgisini paylaştı. CİHAN

Keçiören'de Şehrengiz Sohbetleri başladı

Keçiören'de Şehrengiz Sohbetleri başladı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.