1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kediler İçin Sokaklarda Beslenme Odakları Kuruldu
Kediler İçin Sokaklarda Beslenme Odakları Kuruldu

Kediler İçin Sokaklarda Beslenme Odakları Kuruldu

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi, sokak hayvanları için 30 farklı noktaya beslenme odakları kurdu. Avrupa’nın modern hayvan barınaklarından birine sa...

A+A-

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi, sokak hayvanları için 30 farklı noktaya beslenme odakları kurdu.

Avrupa’nın modern hayvan barınaklarından birine sahip olan Osmangazi Belediyesi, Hayvanları Koruma Yasası’nın gereği olan beslenme odaklarıyla ilgili ilk adımı hayvansever gönüllülerle birlikte attı. Gönüllülere, kedi ve köpek maması veren belediye yetkilileri, mahallelere yerleştirilen beslenme odaklarıyla sahipsiz hayvanlara destek çıktı. Beslenme odakları adı verilen sistem sayesinde belediye yetkililerince gönüllülere her hafta mama dağıtılıyor. Mahallelere yerleştirilen kaplarla sokak hayvanlarının beslenmesine yardımcı olunuyor.

Osmangazi Belediyesi, Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkililerince hayvansever gönüllülere de her hafta mama desteği sağlıyor. Nalbantoğlu Mahallesi beslenme gönüllüsü Meral Sütman, projenin sokak hayvanları için önemine değinerek verdiği destekten dolayı Osmangazi Belediyesi’ne teşekkür etti.

"Biz hayvanlara zaten mama veriyorduk ama şimdi daha sağlıklı oldu." diyen Sütman, şöyle konuştu: "Kedilerimiz ve köpeklerimiz artık bozuk mama yemiyorlar, belediye yardımcı oluyor bize. Bizim zaten bir ayağımız her zaman Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’nde. Onların hayvanlar için güzel şeyler yaptıklarını biliyoruz. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a ve ekibine çok teşekkür ediyoruz."

Daha önce hayvanlara yemek artıkları verildiğini ve bunun esnaf ve vatandaş tarafından şikâyete konu olduğunu anlatan Nalbantoğlu Mahallesi muhtarı Gönül Kurtel ise kuru mama sayesinde mahallede daha önce gıdalardan kaynaklanan koku ve temizlik sorununu aştıklarını belirti. Kurtel, Başkan Dündar’a ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri ise ilk aşamada beslenme odakları olarak başlayan projenin önümüzdeki günlerde su odaklarıyla devam edeceğini ve projenin olumlu gelişmesi halinde de daha geniş kapsamlı sürdürüleceğini söyledi.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.