1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Kemah Köyleri Dostluk Turnuvası Renkli Görüntülerle Başladı
Kemah Köyleri Dostluk Turnuvası Renkli Görüntülerle Başladı

Kemah Köyleri Dostluk Turnuvası Renkli Görüntülerle Başladı

Kemahlılar tarafından 36 yıl önce başlatılan 'Kemah Köyleri Dostluk Turnuvası' kapsamında, bu yıl 17.

A+A-

Kemahlılar tarafından 36 yıl önce başlatılan 'Kemah Köyleri Dostluk Turnuvası' kapsamında, bu yıl 17.'si düzenlenen Kemah Sultanmelik Tarih, Kültür ve Spor Şenlikleri Kemah ilçesinde başladı. Şenliklerde, futbol turnuvasında yarı finale kalan dört takımın maçları yapılacak.

Mart ayında çok sayıda Kemah köylerinin futbol takımlarının katılımı ile başlayan Kemah Sultanmelik Tarih, Kültür ve Spor Şenlikleri'nin yarı final ve final müsabakaları Kemah ilçesinde yapılacak. Şenlik havasında geçen turnuvanın açılışı Sultanmelik Türbesi'nin ziyaret edilmesi ile başladı. Kemah’ta bu yıl 17’ncisi düzenlenen şenliklere Vali Abdurrahman Akdemir, Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, Belediye Başkanı danışmanı Seyfullah Kaban, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Başsoy, Kemah Kaymakamı Hasan Ongu, Kemah Belediye Başkanı Hüsamettin Şanal, Kemahlılar Dernek Başkanı Şerafettin Ulutürk ve çok sayıda Kemahlı katıldı.

Sultanmelik Türbesi'nde yapılan duaların ardından, protokol mensupları ve vatandaşlar her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdikleri kortej yürüyüşüne katıldı. Renkli görüntülerin oluştuğu kortej yürüyüşünün ardından davetliler Sevgi Pınarı Derneği'ni ziyaret ederek, Kemahlı bayanlar tarafından hazırlanan el emeği göz nuru sergisini gezdi.

Kemah Sultanmelik Tarih, Kültür ve Spor Şenlikleri'nin açılışı Belediye Parkı'nda düzenlenen program ile gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Kemah Dernek Başkanı Şerafettin Ulutürk, Kemah Belediye Başkanı Hüsamettin Şanal düzenlenen şenlikler hakkında davetlilere bilgiler aktardı.

Şenliklerin önemine değinen Kemah Kaymakamı Hasan Ongu, “Bugün 36’ncısını beraberce idrak ettiğimiz bu futbol turnuvası Kemah’ta 17’ncisini idrak ettiğimiz yarı final ve final maçları bize bu devraldığımız büyük mirası beraberce içinde yaşadığımız büyük destanı hatırlatıyor olmalı. Bundan onlarca yıl önce İstanbul’a memleket ve ekmek derdi ile göç eden hemşerilerimiz bu şuurla, bu birlik ve beraberlik anlayışıyla bir araya gelmişler ve bizleri memleket şuuru, memleket sevdası adı altında yine büyük emekler sarf ederek bir araya getirmeyi başarmışlar.” diye konuştu.

35 yıldır turnuvayı kardeşlik, dostluk, barış, sevgi ve centilmenlik üzerine inşa ederek bugünlere getirenlere teşekkür eden vali Abdurrahman Akdemir, “Bu Türkiye’de, beklide dünyada benzerine az rastlanan bir durum. 35 yıldır kesintisiz bu hizmeti yürütmek, Kemahlıları gurbet ile sılayı birleştirmek, bir köprü kurmak kolay iş olmasa gerek." diyerek, şöyle devam etti:

"200 bin civarında Kemah’tan dışarıya gitmiş, ekmeğini rızkını kazanmaya gitmiş insanımız var. Bunların bir çoğunun çocukları beklide Kemah’ı görme imkanı fırsatı olmadı. İşte bu tür etkinlikler gurbet ile sıla arasında bir köprü kuruyor. Yeni yetişen nesle memleketini tanıma, memleket sevdasını onlara aşılama, buradaki kültürü onlara yansıtma adına çok büyük önem taşıyor. Birliği, beraberliği, dayanışmayı sağlıyor.”

Hafta sonu devam edecek olan Kemah Sultanmelik Tarih, Kültür ve Spor Şenlikleri'nde 4 takım turnuvanın şampiyonu olmak için kıyasıya mücadele edecek.
CİHAN

Kemah köyleri dostluk turnuvası renkli görüntülerle başladı

Kemah köyleri dostluk turnuvası renkli görüntülerle başladı

Kemah köyleri dostluk turnuvası renkli görüntülerle başladı

Kemah köyleri dostluk turnuvası renkli görüntülerle başladı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.