1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kentsel Dönüşüm İçin 20 Yıllık Binalar Yıkılıyor
Kentsel Dönüşüm İçin 20 Yıllık Binalar Yıkılıyor

Kentsel Dönüşüm İçin 20 Yıllık Binalar Yıkılıyor

Ankara’nın Yenimahalle ilçesi Yakacık Mahallesi'nde 20 yıl önce köy ihtiyar heyeti kararıyla yapılan Hanedar Yapı Kooperatifi'ne ait binalar, kentsel dönüşüm için yıkılıyor.

A+A-

Ankara’nın Yenimahalle ilçesi Yakacık Mahallesi'nde 20 yıl önce köy ihtiyar heyeti kararıyla yapılan Hanedar Yapı Kooperatifi'ne ait binalar, kentsel dönüşüm için yıkılıyor.

Mahalle statüsüne geçmeden köy muhtarı ve ihtiyar heyeti tarafından yapımı onaylanan ancak deprem ve doğal afetlere karşı çürük raporu verilen 8 bloktan oluşan binalar yıkılarak, yerine sağlıklı konutlar yapılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kentsel dönüşüm kararını destekleyen ve sitede oturan vatandaşlara destek sözü veren Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkan Yardımcısı Başar Bal ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ankara İl Müdür Yardımcısı Nigar Duvan ile birlikte, risk altında bulunan kooperatif binalarını yerinde inceleyerek yıkım kararı hakkında bilgilendirme yaptı.

“AİLELER GÜVENLİ ALANDA YAŞAMALI”

Yakacık Köyü Muhtarlığı tarafından 1995 yılında yapılmış 80 daireden oluşan Hanedar Yapı Kooperatif binaları, çökme riski ile karşı karşıya bulunuyor. Plan, teknik ve malzeme açısından gerekli prosedürlerin ve standartların uygulanmadan yapılması nedeniyle her türlü riske karşı korunaksız olan binalarda, derin çatlaklar ve kayma gerçekleşmiş. Binaların çökme riskinin yüksek olması nedeniyle harekete geçen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Yenimahalle Belediyesi evlerin boşaltılması kararı aldı.

Binalarda meydana gelen derin çatlakları yerinde inceleyen Başkan Yaşar, ”Devletimizin bütün birimleri ile birlikte sorunlarınıza çare bulmak için çalışıyoruz. Binanıza yapılan beton, demir ve teknik yapılar her türlü tehlikeyi taşıyor. Yapılan incelemelerle birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kararıyla bu binaların yıkılıp vatandaşa daha güvenilir, sağlıklı, dayanıklı, uygun binalar yapılması kararı alındı. Biz de Yenimahalle Belediyesi olarak elimizden geleni yapacağız. Sizden istediğimiz tek şey bir an önce evlerinizi boşaltmanız.” dedi.

SÖZ KESİLDİ

Çökme tehlikesinin her an yaşanabileceği Hanedar Yapı Kooperatif sakinlerine sağlıklı ve güvenilir bir yaşam alanı yapılacağı sözünü veren Yaşar, ailelere kira yardımı yapılacağını söyledi. Can güvenliğinin her şeyin üstünde olduğunu kaydeden Yaşar, ailelere taşınmada da yardımcı olacaklarını söyledi. Site sakinleri Yaşar’a büyük ilgi göstererek, kendilerine verdiği destek nedeniyle teşekkür ettiler. Kendilerinin de evlerini güvenilir bulmadıklarını ancak gidecek yerleri olmadığı için oturmaya devam ettiklerini kaydeden vatandaşlar, “Şimdi devlet ve belediyemiz bize sahip çıkarak, daha sağlam konutlarda oturmamızı sağlayacak.” dediler. Yaşar, kendisine ilgi gösteren çocuklara da çeşitli oyuncaklar hediye ederek sevindirdi.


CİHAN

Kentsel dönüşüm için 20 yıllık binalar yıkılıyor

Kentsel dönüşüm için 20 yıllık binalar yıkılıyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.