1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Kepez’de 3 Bin Kişiye Kalp Taraması Yapıldı
Kepez’de 3 Bin Kişiye Kalp Taraması Yapıldı

Kepez’de 3 Bin Kişiye Kalp Taraması Yapıldı

Antalya Kepez'de gezici sağlık TIR’ı ile 16 mahallede 3 bin kişi ücretsiz kalp sağlığı taramasından geçirildi.

A+A-

Antalya Kepez'de gezici sağlık TIR’ı ile 16 mahallede 3 bin kişi ücretsiz kalp sağlığı taramasından geçirildi.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Kepez Belediyesi işbirliği ile hayata geçirilen ‘Her Durakta Sağlık’ projesi kapsamında ilk olarak Varsak'ta hizmet veren sağlık TIR'ının son durağı Yenidoğan Mahallesi oldu. Vatandaşlar ilk olarak gezici sağlık TIR’ında görevli doktorlar tarafından, kalp sağlığı ve tedavi yöntemleri konusunda teorik olarak bilgilendirildi. Daha sonra vatandaşların kolestrol, tansiyon, şeker ölçümü, Kalp Akım Grafiği (EKG) çekimi ve uzman doktorlar tarafından muayeneleri yapıldı. Yapılan tetkikler, EKG ve muayene sonuçlarının değerlendirilmesinin ardından, bulgular vatandaşlarla paylaşılarak, izlenmesi gereken tedavi yöntemleri hakkında bilgi verildi.

16 mahallede, 3 bin kişinin muayene edildiği proje kapsamında, 307 vatandaşın biyokimya ve hemogram tahlilleri Kepez Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü laboratuvarında yapılırken, 32 vatandaş da Eğitim ve Araştırma Hastanesi polikliniklerine sevk edildi.

Kalp krizi vakalarının genç yaşlarda da görüldüğünü ifade eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’yle ortaklaşa yürütülen proje ile söz konusu vakaların önüne geçmeyi amaçladıklarını kaydetti. Proje kapsamında gezici sağlık TIR’ı Varsak Şelale, Duraliler, Fevzi Çakmak, Şafak, Altınova Orta, Kültür, Teomanpaşa, Göçerler, Yeni, Kanal, Kepezaltı, Habibler, Çamlıbel, Yenidoğan mahallelerine uğradı. CİHAN

Kepez’de 3 bin kişiye kalp taraması yapıldı

Kepez’de 3 bin kişiye kalp taraması yapıldı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.