1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kerkük'teki eş zamanlı bombalı saldırılar
Kerkükteki eş zamanlı bombalı saldırılar

Kerkük'teki eş zamanlı bombalı saldırılar

Irak'ın Kerkük kentinde düzenlenen üç bombalı intihar saldırısında ölü sayısının 23'e, yaralı sayısının 70'e yükseldiği bildirildi.

A+A-

Güvenlik ve hastane kaynaklarından alınan bilgilere göre Kerkük merkezinde peşmergeleri hedef alan bombalı intihar saldırılarında ölü sayısı 23'e, yaralı sayısı 70'e yükseldi. Yaralıların içinde durumu ağır olanların fazla olması ve peşmergelerin kaldığı binanın patlamanın etkisiyle çökmesi nedeniyle ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Kerkük'te akşam saatlerinde, kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce bombalı araçlarla gerçekleştirilen üç intihar saldırısı sonucu çevrede büyük çaplı hasar meydana geldi. Kerkük- Bağdat yolundaki Fetih Camisi yakınındaki asayiş binasını hedefleyen patlama sonrası yangın meydana geldi.

Rahimava bölgesindeki üçüncü bombalı saldırı ise semt pazarı yakınında gerçekleştirildi. Patlamada çok sayıda insan etkilendi. En çok ölü ve yaralının bu saldırıda yaşandığı ifade edildi.

Kerkük, Irak ordusunun çekilmesinin ardından 12 Haziran'da peşmergenin kontrolüne geçti. Ancak kentteki terör saldırıları azalma göstermekle birlikte devam ediyor. Son patlamaların, Kerkük'ün peşmergenin kontrolüne geçmesinden sonraki en ağır terör saldırısı olduğu belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.