1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kılıç: 2013 Spor Yatırımlarının Önemli Kısmını Hatay’a Ayırdık
Kılıç: 2013 Spor Yatırımlarının Önemli Kısmını Hatay’a Ayırdık

Kılıç: 2013 Spor Yatırımlarının Önemli Kısmını Hatay’a Ayırdık

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, büyükşehir olma statüsü kazanan Hatay'ın bir spor kenti olarak kurguladıklarını, bu nedenle diğer illerden farklı olarak 2013 yılında spor yatırımının önemli bir kısmını Hatay'a yaptıklarını söyledi.

A+A-

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, büyükşehir olma statüsü kazanan Hatay'ın bir spor kenti olarak kurguladıklarını, bu nedenle diğer illerden farklı olarak 2013 yılında spor yatırımının önemli bir kısmını Hatay'a yaptıklarını söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile birlikte bazı gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Hatay’a geldi.
Hatay’daki temaslarına Hatay Valiliği'nden başlayan Bakan Kılıç ve Bakan Ergin burada yapılması planlanan ve projelendirilen 25 bin kişi kapasiteli yeni stadyumun görsellerini ilk kez kamuoyuyla paylaştı.
Hatay’a il statüsünden büyükşehir statüsüne geçiş yapan bir kent vizyonuyla yaklaştıklarını belirten Bakan Kılıç, üniversite öğrencileri için Hatay'ın 2012 yılında 3 bin 500 yatak kapasitesine sahip iken, yaptıkları yatırımlarla bu kapasiteyi 1 yılda iki katına çıkardıklarını söyledi. Kılıç, “Sadece 2012 yatırım programı çerçevesinde, Hatay ilimizde Mustafa Kemal Üniversitesi öğrencilerine hizmet vermek üzere, İskenderun’da 750, Dörtyol’da 500, Kırıkhan’da 400, Reyhanlı’da 400 ve merkez Antakya’da bin olmak üzere 3 bin 50 yeni yatak kapasitesi oluşturduk. Yani bir yılda neredeyse ilin yatak kapasitesinin toplamı kadarını 2012 yatırım programı çerçevesinde yaptık.” dedi.

Gençlik merkezlerinin yeni dönem Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın vizyonunda yer alan konu başlıklarından biri olduğunu vurgulayan Kılıç; “Genelde il merkezlerini gençlik merkezleri ile buluşturuyoruz. Fakat Hatay’da merkez ilçe Antakya’nın yanı sıra İskenderun ve Kırıkhan ilçelerimizde de birer adet gençlik merkezlerini planlamış bulunuyoruz. Bunlar gerçekten sosyal donatıları ve derslikleri ile beraber, hem ortaokul ve lise öğrencilerinin hem de üniversite öğrencilerinin her şekilde kendilerini bulabilecekleri, sosyal donatılar ve faaliyet alanları, en küçük gençlik merkezinin kapalı alanı da bin 500-2 bin metrekare civarında olacak.” diye konuştu.

Bütün bunlara ilaveten 2013 yatırım programında Hatay merkezde bir buz pateni salonu yapmayı planladıklarını belirten Kılıç, “Yani çocuklarımızın bir anlamda kış sporlarıyla buluşmalarını sağlayacak modern bir tesis. Bu salonlardan Türkiye’de toplam 5 tane yapacağız. Bunlardan birini Hatay’a yapacağız. Hatay merkezde yine 1 adet jimnastik spor salonu, çocuklarımızın özellikle ilk okuldan başlayarak jimnastik branşına eğilimlerini ortaya çıkartacak ve yetiştirilmelerini sağlayacak bir biçimde, bir jimnastik spor salonunu Hatay ilimize kazandırıyoruz.” diye konuştu.

Bölgede atletizmin alt yapısının da olduğunu gördüklerini ve bu amaçla Hatay’da sentetik yüzeyli, bir atletizm sahası kazandıracaklarını belirten Kılıç, “Bu projemizi de 2013 yatırım programına dahil ettik. Yine Hatay’da, büyük ölçekli bir spor salonu yapacağız. Salonumuz 4 bin kişilik oturma kapasitesine sahip olacak. Kısacası ulusal ve uluslararası organizasyonlarda kullanılmaya el verecek bir biçimde bir büyük spor salonunu Hatay merkezde inşa edeceğiz. Buna ilaveten bir spor salonunu da antrenman amaçlı, bir yeni spor salonunu daha Hatay’a kazandırmış olacağız. Yine merkezde iki adet tribünleri de olan sentetik çim yüzeyli futbol sahaları inşa edeceğiz. Bütün bunları bir araya getirdiğinizde, fotoğrafın tamamını yakında planlarıyla ortaya koyacağız. İlkokul, ortaokul, lise öğrencileri ile Hatay’ın gençliği bu tesisleri kullanmaya başladığı andan itibaren bu şehir bir gençlik kenti haline gelecek. Zaten bizimde hedefimiz büyük şehir olma statüsünü kazanan Hatay şehrini bir spor kenti olarak kurgulamak. Bu hedef tabi ki yarın olmayacak. Ama bu tesisler bittiği gün Hatay kenti bir spor kentine dönüşmüş olacak.” şeklinde konuştu.

2013 YATIRIM BÜTÇEMİZİN ÖNEMLİ KISMI HATAY’A AYRILDI

Hatay’a yeni kazandırılacak olan 2 projenin daha müjdesini veren Kılıç şöyle konuştu: “Bunlardan bir tanesi olimpik kapalı yüzme havuzu. Bu noktada da Hatay’ın önemli bir ihtiyacı var. Olimpik kapalı yüzme havuzunu da Hatay’a kazandırmayı 2013 yatırım programımıza dahil ederek Adalet Bakanımızla birlikte bu ziyareti gerçekleştiriyoruz. Bugün kazanan Hatay. Bizim de bir kaybımız yok. Biz hizmet etmekle mükellefiz. Ama 2013 yatırım bütçemizin önemli bir kısmının Hatay’a ayrıldığını ifade etmek istiyorum.”

HATAY’A BORDO-BEYAZ STADYUM

Hatay’a yapılacak olan 25 bin kişi oturma kapasiteli stadyum projesinin görsellerini ilk kez kamuoyula paylaşan Bakan Kılıç şöyle konuştu: “Gördüğünüz gibi bordo-beyaz renklerde bir stadyum. Stadyum inşaatımızda kaba işi yukarıdan başlayıp, zemine kadar inecek, dolayısı ile stadyumun iskeleti dışarıdan görülmeyecek. Bunun da şöyle bir avantajı var. Tribün altlarının tamamı gerektiğinde sergi alanı olarak, gerektiğinde bireysel branşlarda küçük ölçekli, antrenman ve spor salonları olarak buradaki tribün altları hizmete devam edecek. Stadın çatısının üzerinin tamamı güneş panelleriyle doldurulacak biçimde, tribünleri de ambiyansın bozulmaması için tek katlı olarak inşa edilecek. Bu yapıldığı takdirde stadın üzerine yapılacak güneş panelleri, stadyum dahil bütün o bölgedeki, spor komplekslerinin, aydınlatma, ısıtma gibi ihtiyaçlarına cevap verebilecek, kendi enerjisini üretecek, ekolojik bir stadyum görüntüsünü de kazanmış olacak” dedi.

KERAMETİ KENDİNDEN MENKUL KİMSELER DEĞİLİZ

Hatay’ın büyükşehir olmasında ve bu güne kadar yapılan ve yapılacak olan yatırımların tamamının arkasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın olduğunu söyleyen Bakan Kılıç “Nihayetinde kerameti kendinden menkul kimseler değiliz. Önümüzde büyüğümüz var. Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan bütün bu ilginin alakanın arka planında, Hatay’ın büyükşehir olmasının arka planında ve yine bütün bu yatırımların finansmanının bulunması ve bu yatırımların Hatay’la buluşmasının arka planında elbetteki hepimizden önce Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan var. Akabinde Adalet Bakanınız Sayın Sadullah Ergin’in önderliğinde milletvekilleri arkadaşlarımızın tek vücut olmaları aynı hedefe odaklanmaları, gündemlerinin birinci maddesinin de Hatay olması elbette ki bu yatırımların bu şehre gelmesinin en önemli ikinci nedeni. Biz kendimize üçüncü sırada yer bulabilirsek bahtiyar oluruz. Ben kendilerine teşekkür ediyorum.”

Ziyarette konuşan Adalet Bakanı Sadullah Ergin’de, Bakan Kılıç’a Hatay’a yaptığı desteklerden ötürü teşekkür ederek Gençlik ve Spor Bakanlığının Türkiye’nin dört bir yanında yatırımları olduğunu söyledi.
Ergin, “Hem kredi yurtlar kurumu yatırımları itibari ile öğrencilerimiz için önemli hizmetler yapıyorlar. Hem de, spor tesislerinin alt yapısını Türkiye’de yeniden inşa ediyorlar. Şunu da ifade etmeliyim ki Hatay’ın tarihinde yapılmış olan ne kadar öğrenci yurdu kapasitesi varsa, onun toplamından daha fazlasını sadece bir iki yıl içerisinde bu şehre kazandıracak yatırımları gerçekleştirdiler. Onun ötesinde yine Hatay genelinde şu anda sahip olduğumuz spor tesisi toplamının, kapasite toplamının kat ve kat fazlasını bir iki yıl içerisinde, bu şehre bu kente, bu insanlara kazandıracak projeleri de şu anda sizinle paylaşacak. Yatırımların bir kısmı başladı, bir kısmının ihalesi yapıldı, bir kısmı da ihale aşamasına geldi. Ben bir Hataylı olarak, bir vekil olarak, bir vatandaş olarak değerli bakanımıza gösterdiği yoğun çabalardan dolayı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz’de ziyaret anısına Bakan Kılıç’a 'ney' hediye etti. Bakan Kılıç ve Bakan Ergin beraberinde AK Parti Hatay milletvekilleri ile birlikte daha sonra Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret anısına Başkan Savaş, Bakan Kılıç’a Hatay’daki üç semavi dini ve hoşgörü ortamını temsil eden plaket takdim etti.

BAKAN KILIÇ’A HATAY KÜNEFESİ İKRAM EDİLDİ

Belediye ziyaretinin ardından Hatay esnafıyla bire araya gelen Bakan Kılıç ve Bakan Ergin’e Hatay’ın meşhur künefesinden ikram edildi. Hatay esnafının genel yapısı hakkında bilgi alan Bakan Kılıç’a Antakya’da üretilen ayakkabı HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz tarafından hediye edildi. Bakanlar Hatay’daki gezilerine AK Parti İl teşkilatını ziyaretiyle devam etti. Basına kapalı olarak gerçekleşen ziyaretin ardından Bakan Kılıç ve Bakan Ergin cuma namazını kılmak üzere Habib-i Neccar Camii'ne geçti.
CİHAN

Bakan Kılıç: 2013 spor yatırımlarının önemli kısmını Hatay’a ayırdık

Bakan Kılıç: 2013 spor yatırımlarının önemli kısmını Hatay’a ayırdık

Bakan Kılıç: 2013 spor yatırımlarının önemli kısmını Hatay’a ayırdık

Bakan Kılıç: 2013 spor yatırımlarının önemli kısmını Hatay’a ayırdık

Bakan Kılıç: 2013 spor yatırımlarının önemli kısmını Hatay’a ayırdık

Bakan Kılıç: 2013 spor yatırımlarının önemli kısmını Hatay’a ayırdık

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.