1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Kılıç: Ab Üyesi Ülkenin Yapamadığı Tesisleri Kısa Sürede Biz Yapıyoruz
Kılıç: Ab Üyesi Ülkenin Yapamadığı Tesisleri Kısa Sürede Biz Yapıyoruz

Kılıç: Ab Üyesi Ülkenin Yapamadığı Tesisleri Kısa Sürede Biz Yapıyoruz

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç AB üyesi Yunanistan 2013 Akdeniz Oyunları'nı aldığı 4 yıl boyunca taş üstene taş koyamazken Türkiye'nin 18 ay ile 2 yıl arasındaki sıkışık zamanda yetiştireceğini kaydetti.

A+A-

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç AB üyesi Yunanistan 2013 Akdeniz Oyunları'nı aldığı 4 yıl boyunca taş üstene taş koyamazken Türkiye'nin 18 ay ile 2 yıl arasındaki sıkışık zamanda yetiştireceğini kaydetti.

2013 Akdeniz Oyunları'nın yapılacağı tesisleri incelemek için Mersin'e gelen Bakan Kılıç, ilk önce Mersin HiltonSA Oteli'nde düzenlenen 2013 Akdeniz Oyunları bilgilendirme toplantısına katıldı. Bakan Kılıç,
oyunlar kapsamında Mersin'de önemli bir operasyon gerçekleştirdiklerini kaydetti. 6 yılda bitirilmesi gereken bir organizasyonu, 2 yıldan az bir sürede bitirme yükümlülüğüyle hareket ettiklerini ifade eden Kılıç, AB üyesi Yunanistan 2013 Akdeniz Oyunları'nı aldığı 4 yıl boyunca taş üstene taş koyamazken Türkiye 18 ay ile 2 yıl arasındaki sıkışık zamanda tesisleri yetiştireceğini söyledi.

Bakan Kılıç, ülke olarak yapılan işten ne kadar gurur duyulsa az olduğunu belirterek, "Bayrak bizim, devlet bizim, millet bizim. Hükümetimizin AB üyesi bir ülkenin gerçekleştiremediği bir operasyonu üçte biri kadar bir zamanda gerçekleştirecek dinamizme sahip olması, inanıyorum ki, siyaseten bizimle yürüsün yürümesin, herkesin Türk milleti, devletimiz ve bayrağımız adına gurur duyup iftihar edeceği bir konudur." diyerek şunları söyledi:

"Ne kadar övünsek az. Sayın Başbakanımıza teşekkür ediyorum. Türkiye, siyasal istikrar olmasaydı, ekonomisinden emin olmasaydı, 2011 Şubat ayında, AB üyesi bir ülkenin (yapamıyorum alın bunu) dediği bir organizasyonu asla almaya yanaşmazdı. 2013 Haziran ayında Mersin'de ortaya koyacağımız vizyon, bir anlamda 2020 Olimpiyat Oyunları'na giden yolda bizim açımızdan deneme zemini olacak. Uluslararası muhataplarımız, iş yapma hızımızı, kabiliyetimizi, organizasyon kabiliyetimizi Mersin'de test etme imkanı bulacak."

Tesislerin zamanında bitirilmesi için kendilerine dua edenler kadar, tesisler biter mi bitmez mi? polemiğini kentin gündeminde tutanların da olduğunu ifade eden Bakan Kılıç şöyle devam etti:

"Menfi cereyanlara ayıracak kadar zamanımız yok. Ama süre o kadar kısıtlı ki hep olumlu, pozitif düşünmek zorundayız. Akdeniz oyunları kapsamında Mersin'de gerçekleştirmekte olduğumuz tesisler toplamı Mersin'in kentleşme tarihindeki en organize ve büyük kapsamlı yatırım hamlesidir. Tesislerin toplam yatırım büyüklüğü, organizasyon giderleri hariç 500 milyon lira civarında gerçekleşecektir."

MERSİN'DE TÜRK MUCİZESİNİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

"Üzerinde durduğum Türk mucizesi olarak adlandırdığım konu, Mersin'e 500 milyon liralık yatırımın kazandırılması konusu değil. Yaklaşık 40'a yakın şantiyede bu yatırımları gerçekleştiriyor olmamız." diyen Bakan Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:

"Bunlardan 11'i tamamen sıfır tesisler. En büyükleri oyunlar köyü, stadyum, kapalı yüzme havuzu, 7 bin 500 kişilik spor salonu gibi. Bunlar yeni ihale edilen tesisler. Üniversite ve belediye bünyesindeki küçük tesisler de bu rakamın dışında. Mersin'de büyük bir hamle gerçekleştiriyoruz. Sadece yapılan harcamaların ne kadarının Mersin'de kaldığı değildir vizyonumuz. Eğer sadece buradan bakılacak olursa hata yapılmış olur.

Mersin, şehir kimliğine bu hamleyle birlikte bir spor kenti vizyonunu kazanmış oluyor. Esas görmemiz gereken yer burası. Sahip çıkmamız gereken yer burası. Spor kentini de kuru kuruya bakmıyoruz, spor kenti kavramının da içini bilimsel bir zeminde ayrıca dolduruyoruz. Mersin'i 2012 Londra Olimpiyatları dönüşünde Türkiye'deki benzer donanıma sahip 8-9 ilimizle birlikte olimpiyatlara sporcu hazırlama merkezi olan illerden biri haline getirdik. Evvela 2016 Brezilya Olimpiyat Oyunları, daha sonra inşallah kısmet olursa 2020'de İstanbul Olimpiyatları'na Türk sporcularının hazırlanacağı illerden biri olarak Mersin'i dizayn ediyoruz."

Mersinlilerden bu yapılanları hissetmeleri, içselleştirmeleri ve sahip çıkmalarını isteyen Bakan Kılıç, dünyadaki ekonomik krize rağmen Mersin'deki tesislerin birini bile iptal etme, askıya alma veya gündemden çıkarma yoluna gitmediklerini söyledi.

Konuşması sırasında Akdeniz Oyunları kapsamında Mersin'de inşaatı süren tesisleri, görseller eşliğinde anlatan Kılıç daha sonra ise şampiyon sporcularla fotoğraf çektirdi. Kılıç daha sonra ise tesisleri gezerek yetkililerden bilgi aldı.
CİHAN

Kılıç: AB üyesi ülkenin yapamadığı tesisleri kısa sürede biz yapıyoruz

Kılıç: AB üyesi ülkenin yapamadığı tesisleri kısa sürede biz yapıyoruz

Kılıç: AB üyesi ülkenin yapamadığı tesisleri kısa sürede biz yapıyoruz

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.