1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kılıçdaroğlu: Bende Rahatsız Olurum
Kılıçdaroğlu: Bende Rahatsız Olurum

Kılıçdaroğlu: Bende Rahatsız Olurum

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Fas Kralı’nın Başbakan Erdoğan’ı kabul etmediği iddiaları ile ilgili konuştu.

A+A-

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Fas Kralı’nın Başbakan Erdoğan’ı kabul etmediği iddiaları ile ilgili konuştu. Kılıçdaroğlu, “Bize destek verirseniz Türkiye’yi onurlu konuma getirebiliriz. Bir ülkenin başbakanı eğer Fas’a gider ve Fas’ın kralı onu kabul etmezse bundan ben rencide olurum, rahatsız olurum. Bir ülkenin başbakanı eğer İran’a gider İran’da bir gün bekletilirse ondan ben rencide olurum. Bu ülkeyi biz kan ve gözyaşı ile kurduk. İlk kurşunun atıldığı kentteyiz biz. Demokrasinin kalesindeyiz. Dolayısı ile bizim ülkemizi savunmak gibi bir görevimiz daha var.” dedi.

SİYASETÇİ VATANDAŞLARI ARASINDA AYRIM YAPMAZ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’de Gıda Çarşısı esnafıyla bir araya geldi. Ardından Bornova ilçesinde bulunan 2, 3 ve 4. Sanayi sitelerini ziyaret etti. 3. Sanayi Sitesi’nde esnafa hitap eden Kılıçdaroğlu, siyasette çözüm üreten anlayışın egemen kılınması gerektiğini belirterek, bunu halkla birlikte yapacaklarını söyledi. Halk arasında hiçbir ayrım yapmadıklarını kaydeden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Sayın Başbakan ‘Yüzde 50 içeride onları zor tutuyoruz’ diyor. Bu yüzde 50 dışarıda ben onlara düşmanım anlamına geliyor. Olmaz, bir siyasetçi vatandaşları arasında ayrım yapmaz. Bu ülkenin vatandaşların yüzde 100’ü bu ülkenin öz be öz onurlu yurttaşlarıdır. Tamamının yeri benim başımın üzerindedir. Hiçbir ayrım yapmam.” diye konuştu. CHP’nin Türkiye’ye demokrasiyi getiren parti olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, iktidarlar doğruları yaptığı sürece saygı gösteren bir parti olduklarını dile getirdi.

İKTİDAR OLMAK VATANDAŞI EZMEK DEĞİLDİR
İktidar olmanın vatandaşı ezmek anlamına gelmeyeceğini de konuşmasında ifade eden Kılıçdaroğlu, “İktidar olmak muktedir olmak anlamında değildir. Neden mahkemeler var bizde, çünkü güçler ayrılığı ilkesinin olması lazım. Yasama, yargı yürütme, birbirini dengelemesi lazım. Tek otorite demokrasilerde olmaz. Biz demokrasiyi özümseyeceğiz, kavrayacağız ve hayata geçireceğiz. Ben insanımı seviyorum, insanıma hizmet etmek istiyorum. Ben bu ülkeye demokrasiye getiren partinin, Mustafa Kemal’in koltuğunda oturan kişiyim.” dedi.

Taksim’de yaşanan olaylara da değinen Kılıçdaroğlu, “Son 9 günde Türkiye önemli bir değişimin içine girdi. Daha düne kadar bu gençlerden adam olmaz dediklerimiz bir baktık Türkiye'nin sorunlarına sahip çıkıyorlar. Ama bizim gibi değiller çünkü biz bilgisayarı belli bir yaştan sonra öğrendim. Onlar doğduklarında vardı. Biz cep telefonunu çok sonradan gördük. Biz televizyonu ilk kez mağazaların vitrininde gördük." şeklinde konuştu. Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı'nda ağaca sahip çıkanların eyleme yüreklice destek vermeleri gerektiğini de belirtti. Herkesin verilen dersten kendine pay çıkarması gerektiğini de vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Ortak paydaları büyüteceğiz ve güçlendireceğiz. Yeteri kadar düşmanımız var bir de içeride düşman yaratmayacağız." şeklinde konuştu. Üç ayrı sanayi sitesini gezen Kılıçdaroğlu, ziyaretleri sırasında kendisine ikram edilen pilav ve ayranın da tadına baktı.
CİHAN

Kılıçdaroğlu: Fas Kralı, Başbakan'ı kabul etmezse ben rahatsız olurum

Kılıçdaroğlu: Fas Kralı, Başbakan'ı kabul etmezse ben rahatsız olurum

Kılıçdaroğlu: Fas Kralı, Başbakan'ı kabul etmezse ben rahatsız olurum

Kılıçdaroğlu: Fas Kralı, Başbakan'ı kabul etmezse ben rahatsız olurum

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.