1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kılıçdaroğlu: Gençleri Hafife Alanlar Daima Yanılır
Kılıçdaroğlu: Gençleri Hafife Alanlar Daima Yanılır

Kılıçdaroğlu: Gençleri Hafife Alanlar Daima Yanılır

İzmir’deki temaslarını sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Seferihisar’da düzenlenen Cittaslow (Sakin Şehir) Genel Kurulu’na katıldı.

A+A-

İzmir’deki temaslarını sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Seferihisar’da düzenlenen Cittaslow (Sakin Şehir) Genel Kurulu’na katıldı. Toplantıda konuşan Kılıçdaroğlu, Taksim’deki Gezi Parkı ile başlayan olaylara değindi: “Benim milyonlarca yurttaşım herkese bir kez daha hatırlattı. Yanlış değerlendirmeyle apolitik olarak adlandırılan gençler, gerçek politik bilincin kent ve çevre bilinci olduğunu gösterdi. Gençleri hafife alanlar daima yanılır. Daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük, insana ve çevreye saygıdır. Taksim Gezi Parkı’ndan yükselen çığlık, evrensel çığlıktır. Gençler, dünyanın geleceğine yönelik umudumuzu arttırıyor. Hepsini yürükten kutluyorum. Bizim de politikacılar olarak alacaklarımız var.”

‘HALK KARARLARA KATILMALIDIR’

Şehirlerin farklı özellikleri ile ön plana çıkması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, birbirine benzemeye başladıklarını söyledi. Cittaslow hareketinin yerel kalkınma olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Geleneklerine, yemeklerine değer veren ve geliştirmek isteyen şehirler için ihtiyaçtır. Meyve ve süt, köylerden geliyor. Yerel üreticilerin,yereli koruması gerekiyor. Köylerimiz köklerimizdir. Sağlık üretim ve tüketim yapan herkes için köy önemlidir. Yerel yönetimleri desteklemek için yerel yöneticilerin önderlik yapması gerekir. Seferihisar’ın bu çalışması, birçok kente örnektir. Kurulan üretici pazarlarında yapılanlar etkili faaliyettir. Üreticilerin birbirleriyle hareket etmesi, onları güçlü kılar. Kooperatif ve üretici, birlikte bu amaçla çalışır. Belediye desteği sayesinde birçok tesis kuruldu. Mandalina tesisi kuruldu. Mandalina üretici birliği, ihracat yapmaya başladı. Yerel yönetimlerin, kendilerine bir yol haritası çıkarması gerekiyor. Yapılanların da halk ile birlikte olması gerekir. Kentin güçlü ve zayıf yönleri halk ile ortaya çıkmalı. Masabaşında oturan birkaç kişinin kararları ile kent planlanamaz. Kent konseyleri ve birçok yapı ile halk kararlara katılabilir. Parkın bile nereye kurulacağını halka sormazsanız kullanma olanağı olmaz.” diye konuştu.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer de “Birçok konuda çalışmalar yapıyoruz. Türkiye’de dokuz Cittaslow var. Türkiye, Cittaslow’lar cenneti olabilir.” dedi.

‘TÜRKİYE’Yİ KARIŞ KARIŞ GEZİYORUZ’

Genel kurulun ardından ilçe merkezinde bir kahvehanede halk ile buluşan Kılıçdaroğlu, ülke gündemi ile ilgili de konuştu: “Türkiye’nin iyi yönetilmediğini ben de siz de biliyoruz. Gücümüzü birleştireceğiz. Ayrılık gayrılık zamanı değil. Beraber, birlikte çalışmanın zamanı. Türkiye’yi aydınlığa çıkarmanın zamanı. Hepimizin görevleri ve sorumlulukları var. Gereğini yapmak gibi bir yükümlülüğü var. Onun için yola çıktık, karış karış geziyoruz. Türkiye’yi çocuklarımıza emanet edeceğiz. Onlara güzel bir ülke bırakmak zorundayız. Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye’yi gençlere emanet etti. Kendi gençliğimizle gurur duyuyoruz. Türkiye’nin geleceği için mücadele eden bütün gençlerin alnından öpüyorum.” CİHAN

Kılıçdaroğlu: Gençleri hafife alanlar daima yanılır

Kılıçdaroğlu: Gençleri hafife alanlar daima yanılır

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.