1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kılıçdaroğlu ile dalga geçti!
Kılıçdaroğlu ile dalga geçti!

Kılıçdaroğlu ile dalga geçti!

KOCASAKAL, KILIÇDAROĞLU İLE DALGA GEÇTİ!..

A+A-

Bir süredir Kılıçdaroğlu'nu hedef tahtasına koyan İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, "AKP'ye kredi açıyoruz" diyen Kılıçdaroğlu ile dalga geçti!!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "AK Parti'ye yeni kredi veriyoruz. Sorunu çözün." açıklamasına Yargıtay Onursal Başkanı Sabih Kanadoğlu ve İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'dan tepki geldi.

Kanadoğlu, Kılıçdaroğlu'nun çıkışı için, "Kredi açıyorsunuz. Bu kaçıncı kredi? Sizin açtığınız her kredi sonunda gelip halka ben aldatıldım diyorsunuz." ifadelerini kullanırken, Ümit Kocasakal ise "Kredi filan vermeyi bırakın. Siz Kredi Yurtlar Kurumu musunuz? Kime ne kredi veriyorsunuz. Ben anlamıyorum." diye konuştu. CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt'un Sabih Kanadoğlu'nun konuşmasının ardından hızla salondan ayrılması dikkat çekti!

Yargıtay Onursal Başkanı Sabih Kanadoğlu ve İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, Atatürkçü Düşünce Derneği Eskişehir Şubesi tarafından düzenlenen 'Demokrasi ve Anayasa' konulu panele katılmak için Eskişehir'e geldi. Tepebaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.

"CHP, BU KAÇINCI KREDİ?"

İmralı görüşmeleri süreciyle ilgili CHP'nin hükümete destek vermesini eleştiren Kanadoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "AK Parti'ye yeni kredi veriyoruz. Sorunu çözün." sözlerine tepki gösterdi. Yeni anayasa çalışmaları için TBMM'de faaliyetlerini sürdüren Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda CHP'nin yer almasına anlam veremediğini kaydeden Kanadoğlu, "O halde siz bu amaçları net bir şekilde ortaya konmuş bir siyasi iktidarın ortaya attığı ve meşruiyetini anayasadan almayan bir komisyonda sizin ne işiniz var? Sizin başka bir şeye hem ihtiyacınız yoktur artık bunu kullanmayınız. Çünkü dediğiniz şu; kredi açıyorsunuz. Bu kaçıncı kredi? Sizin açtığınız her kredi sonunda gelip halka ben aldatıldım diyorsunuz. Aynı şartlarda aynı sonuçları alacağınızı bile bile bu yola devam etmenin adını söylemekten çekinirim." ifadelerini kullandı.

"CHP KREDİ YURTLAR KURUMU MU?"

Yeni anayasa çalışmalarında CHP'nin destek vermesine anlam veremediklerini açıklayan Kocasakal, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da hükümete kredi vermesine ilişkin, "Cumhuriyet Halk Partisine kötülük olsun diye söylemiyoruz ki. Diyorum ki biraz bu cepheden bakın. Sizin orada söylediklerinizin hiçbir anlamı yok. Sizin sadece şeklinize cisminize ihtiyaçları vardır. Çünkü CHP ve MHP olarak olmasaydınız. BDP ile baş başa anayasa yapmış durumuna düşeceklerdi ve kabak gibi bir parti anayasası ortaya çıkacaktı. Ama bu şekilde parti anayasası olma vasfını görüntüde silmiş bulunuyorsunuz. Yol yakınken vazgeçin bu sevdadan. Kredi filan vermeyi bırakın. Siz Kredi Yurtlar Kurumu musunuz? Kime ne kredi veriyorsunuz? Ben anlamıyorum."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.