1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kılıçdaroğlu: Ülkemin Yüzde 50’sini Dost, Yüzde 50’sini Düşman Olarak Görmüyorum
Kılıçdaroğlu: Ülkemin Yüzde 50’sini Dost, Yüzde 50’sini Düşman Olarak Görmüyorum

Kılıçdaroğlu: Ülkemin Yüzde 50’sini Dost, Yüzde 50’sini Düşman Olarak Görmüyorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, "Halkın yüzde 50’sini evlerinde zor tutuyoruz.

A+A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, "Halkın yüzde 50’sini evlerinde zor tutuyoruz." sözünü eleştirdi. Bu konuda yapılan söylemlerin ayrımcılık olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, “Ben ülkemin yüzde 50’sini dost, yüzde 50’sini düşman olarak görmüyorum. 76 milyon yaşayan insanın tümü benim dostumdur. Siyasetçinin ayrımcı dili olmaz. Ayrımcı dil, yılanda vardır.” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin merhum başkanlarından Ahmet Piriştina’nın adını taşıyan Karşıyaka ilçesindeki kültür merkezinin açılışına katılan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, burada kalabalık bir topluluk tarafından karşılandı. Piriştina’nın adının kültür merkezine verilmesini kadirşinastlık olarak yorumlayan Kılıçdaroğlu, “Biz halkın, halktan yana olan, cumhuriyetin partisiyiz. Ahmet Piriştina, İzmir’e değer kattı. Marka kent olması için en büyük emeği veren birisidir. Onu minnetle anacağız. Elbette ki kadirşinastlığın gereği olarak belediye başkanı bu eseri yaptı. Hepimiz birer Ahmet Piriştina olacağız. Sonra görevi Aziz Kocaoğlu aldı. O da çalışkan bir belediye başkanı, Piriştina’nın ördüğü duvarların üzerine katıyor. Diğer belediye başkanları da çalışıyor.” şeklinde konuştu.

Sürekli eleştiri olarak gündeme gelen İzmir Metrosu ile ilgili de görüşlerini aktaran Kılıçdarloğu, “Onların bütçeleri, İzmir’in bütçelerini katlıyor. Onlar, ‘Biz metro yapamıyoruz, bizi aşar.’ dedi. İzmir, kendine güvendi, size güvendi, ‘Ben yapacağım, yapıyorum.’ dedi. Sosyal demokrat belediyelerin olduğu yerde hayat, doğa, insana saygı, yeşilliğe saygı, kültür, kadın erkek eşitliği vardır. İlk metronun temelini atan, sosyal demokrat belediyelerdir. Yine tercihli yol yapan, süt dağıtan, halk ekmek fırınları açan, kent yaşamının ilkleri hep sosyal demokrat belediyeler tarafından yapılmıştır. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başkanına, ‘Ne kadar yeşil alan kazandırdın?’ dedim, o da 3 bin 500 dönümlük yeşil alan kazandırıldığını söyledi. Taksim Gezi Parkı’nda bir avuç genç arkadaşımız mücadele ederken, ‘Oraya AVM, topçu kışlası yapacağım, rant alanına çevireceğim.’ diyor. Hemen yanındaki Bakırköy Belediyesi, yeşil alanı botanik parkına çeviriyor. İşte CHP ve AKP’li belediyeler arasındaki fark budur.” dedi.

'ÜLKEMİN YÜZDE 50’SİNİ DOST, YÜZDE 50’SİNİ DÜŞMAN GÖRMÜYORUM'

Başbakan Erdoğan'ı eleştiren Kılıçdaroğlu, “Baskı ile yönetim olmaz. İnat üzerine siyaset kurulmaz. Halk ile inatlaşılmaz. Halkın direnişine, eylemine saygı duyulur. Eğer siz inatlaşma kültürünü demokrasinin bir parçası olarak düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Demokraside uzlaşı vardır. İnatlaşma kültürünü hakim kılarsanız, meşruluğunuz tartışılır. Halen farkında değil. Çıkıp, ‘Topçu kışlası yapacağım.’ diyor. Kime söz verdin, anlat. Kent kültürü farklıdır. Gazete okur, ulaşımı çözülsün ister, parka gitmek ister. Yeşili yok eder, insanı arabaya ve eve mahkum ederseniz kentler kimliklerini kaybeder. Kimliğini yok ederseniz, insanlara yabancılaşır. İstanbul’a bütün dünya gıpta ile bakıyor. Çivili sopa, biber gazı ile insanları yola getirmek anlayışı doğru değil. O insanlar seni yola getirecek. Ben halkımı seviyorum. Halkıma hizmet etmeyi, Hakk'a hizmet etmek gibi mübarek sayıyorum. Sizleri ayrıştırmak için çalışmıyoruz. Türkiye’yi emanet ettiğimiz gençlere sahip çıkalım. Atatürk’ün gençliğe hitabesini bütün siyasetçilerin okuması gerekiyor. Gençleri susturmak değil, konuşmalarına olanak sunmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Kılıçdaroğlu ile Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Piriştina heykelinin yanına fidan dikti. CİHAN

Kılıçdaroğlu: Ülkemin yüzde 50’sini dost, yüzde 50’sini düşman olarak görmüyorum

Kılıçdaroğlu: Ülkemin yüzde 50’sini dost, yüzde 50’sini düşman olarak görmüyorum

Kılıçdaroğlu: Ülkemin yüzde 50’sini dost, yüzde 50’sini düşman olarak görmüyorum

Kılıçdaroğlu: Ülkemin yüzde 50’sini dost, yüzde 50’sini düşman olarak görmüyorum

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.