1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kılıçdaroğlu:Kocaoğlu İzmire Hizmet Etmeyi Sürdürecektir
Kılıçdaroğlu:Kocaoğlu İzmire Hizmet Etmeyi Sürdürecektir

Kılıçdaroğlu:Kocaoğlu İzmire Hizmet Etmeyi Sürdürecektir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’li belediyelerin baskılar altında hizmet etmeye çalıştığını söyledi.

A+A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’li belediyelerin baskılar altında hizmet etmeye çalıştığını söyledi. Bunun en bariz örneğinin İzmir’de yaşandığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Uluslararası başarılara imza atan kentin belediye başkanını 397 yıl hapse atmak için mücadele ediyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar Aziz Kocaoğlu İzmir’e hizmet etmeyi sürdürecektir.” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, CNR Expo Fuar Merkezi’nde ‘Sosyal Demokrat Belediyeler Proje ve Hizmet Günleri’ etkinliğinin açılışını gerçekleştirdi. Törene, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile birlikte çok sayıda CHP’li belediye başkanı katıldı.

Törende konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’li belediyelerin baskılar altında hizmet etmeye çalıştığını ifade etti. Kılıçdaroğlu, “Bütün baskılara, soruşturmalara, müfettiş baskılarına rağmen Cumhuriyet Halk Partili belediyeler adam gibi hizmet veriyorlar, kentlerine güveniyorlar. İktidar baskı yaptıkça belediye başkanlarımız daha fazla bileniyor, daha fazla hizmet ediyorlar. Çünkü onların birinci görevi; kenti ayağa kaldırmaktır. Kenti, yaşanabilir kent haline getirmektir. Cumhuriyet Halk Partili belediyeler bunu yaparken neye güveniyorlar acaba? Bizim belediye başkanlarımız, hizmet verdikleri yurttaşlara ve onların yaşadığı kente güveniyorlar. Biliyorlar ki hizmet sunulduğu an karşılığını da alacaklardır. Örnek mi istiyorsunuz? İzmir, Eskişehir, Antalya, Mersin, Aydın, Ordu, Çanakkale, Giresun, Edirne bunlara bazı örneklerdir. Bu illere gittiğinizde ‘bu kenti mutlaka bir CHP’li belediye başkanı yönetiyor’ diye aklınıza gelir. Çünkü kente ayak bastığınızda özgürlüğü görüyorsunuz. Sabahın köründe tutuklama oluyor, en yakın arkadaşlarını tutuklamaya kalkıyorlar. Ama onlar her seferinde daha fazla çalışmamız gerekir diye yola koyuluyorlar.” ifadelerini kullandı.

Örnek kent olarak İzmir’i gösteren Kılıçdaroğlu, “2012 yılında dünyanın en hızlı büyüyen dördüncü kenti İzmir. İstanbul ve Ankara’yı geride bıraktı. Bütün baskılara rağmen yapıyorlar. Hakkını AKP iktidarı değil, Amerika’daki sivil toplum kuruluşu veriyor. Uluslarası kredi derecelendirme kuruluşu Moodays İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uluslar arası kredi notunu BAA3 düzeyine çıkardı. Türkiye’nin düzeyine çıkardı. İstanbul ve Ankara için böyle bir rapor var mı? Ama bu başarıyı sağlayan belediye başkanına siz 397 yıl hapse atmak için mücadele ediyorsunuz. Ne yaparlarsa yapsınlar, Aziz Kocaoğlu İzmir’e hizmet etmeyi sürdürecektir.” dedi.


CİHAN

Kılıçdaroğlu: Aziz Kocaoğlu İzmir’e hizmet etmeyi sürdürecektir

Kılıçdaroğlu: Aziz Kocaoğlu İzmir’e hizmet etmeyi sürdürecektir

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.