1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kilis'e yine roket atıldı!
Kilise yine roket atıldı!

Kilis'e yine roket atıldı!

Sabahki saldırının ardından bir çok daha yaşandı. Kilis şehir merkezine yine katyuşa roketatar mermisi atıldığı öğrenildi.

A+A-

Suriye tarafından atılan 2 katyuşa roketatar mermisi Kilis kent merkezinde patladı. Çok sayıda araç ile evde hasar oluşan patlamalarda 4 kişi yaralandı.

Geçen 18 Ocak gününden bu yana 7’si Suriyeli 18 kişinin yaşamını yitirdiği Kilis’e, bu sabah 07.00 sıralarında Suriye tarafından yine katyuşa roketatar mermisi atıldı. IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden atılan roket atar mermilerinden ilki Şehit Sakıp Mahallesinde boş vatandaşların araçlarını park ettiği bölgeye düştü. Patlamalarda, bölgede bulunan 8 araç ile çevredeki ev ve işyerlerinde hasar oluştu.

İkinci patlama ise İbrahim Karaoğlanoğlu Mahallesi Çukur Sokak’ta meydana geldi. Sokaktaki bir evin yanına isabet ederek patlayan katyuşa roketatar mermisi evlerde hasar oluşturdu ve 4 kişinin yaralanmasına neden oldu. Patlama ihbarlarının ardından bölgeye giden sağlık, kurtarma ve polis ekipleri inceleme başlattı. İkinci patlamanın meydana geldiği sokakta yaralanan 4 kişi ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Burada tedavisine başlanan yaralıların genel sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, saldırının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarınca Suran bölgesinde insansız hava araçları (İHA) ve radarlarla atışların yapıldığı iki roketatar mevzisi tespit edildi. Terör örgütü IŞİD mevzileri, sınırda konuşlu Fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatar (ÇNRA) bataryasıyla ateş altına alındı. Her iki mevzide bulunan IŞİD mensubu 9 terörist etkisiz hale getirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.