1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Kimse Yok Mu, Afyon'dan Suriye'ye Bir Tır Yardım Gönderdi
Kimse Yok Mu, Afyondan Suriyeye Bir Tır Yardım Gönderdi

Kimse Yok Mu, Afyon'dan Suriye'ye Bir Tır Yardım Gönderdi

Kimse Yok Mu Derneği Afyonkarahisar Şubesi, Suriye’den kaçarak Türkiye’ye sığınan mültecilere giyim ve gıda malzemesi gönderdi.

A+A-

Kimse Yok Mu Derneği Afyonkarahisar Şubesi, Suriye’den kaçarak Türkiye’ye sığınan mültecilere giyim ve gıda malzemesi gönderdi.

        Şube Müdürü Mustafa Çobanoğlu, yaptığı açıklamada, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeli sığınmacılara bir TIR dolusu gıda, giyim ve battaniye gönderdiklerini söyledi.

        Gönderilen yardımların orada bulunan vatandaşların bir nebzede olsa ihtiyaçlarını karşılayacağını ifade eden Çobanoğlu, “Hayırsever vatandaşlarımızın katkıları ile oluşturulan ve içinde patates, battaniye ve giyim malzemelerinden oluşan yardımlarımızı dualarla Hatay Yayladağı’ndaki Suriyeli mültecilere gönderdik. Şu anda Suriyeli mültecilerin durumları kış olması nedeniyle daha zorlaştı. Özellikle çocuk, kadın ve yaşlılar çok zor durumda. Bize sığınan insanlara kucak açmak hem insanlık hem de tarihten gelen bir görevimizdir.” dedi.

        Afyonkarahisarlı duyarlı hayırseverleri bu konuda yardım etmeye davet ettiklerini belirten Çobanoğlu, ikinci yardım TIR’ının da en kısa zamanda çıkartmak için çalışma başlattıklarını anlattı.

        Çobanoğlu, yardım etmek isteyenlerin dernek telefonlarından yada bizzat derneğe gelerek yardımda bulunabileceklerini anlattı.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.