1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Kimse Yok Mu Derneği 1. Kardeşlik Şenliği'nde Reyhan Karaca Sahne Aldı
Kimse Yok Mu Derneği 1. Kardeşlik Şenliğinde Reyhan Karaca Sahne Aldı

Kimse Yok Mu Derneği 1. Kardeşlik Şenliği'nde Reyhan Karaca Sahne Aldı

Kimse Yok Mu Derneği 1. Kardeşlik Şenliği düzenledi. Şenliğe katılan sanatçı Reyhan Karaca derneğin birçok faaliyetinde bulunduğunu belirterek, "Açlık...

A+A-

Kimse Yok Mu Derneği 1. Kardeşlik Şenliği düzenledi. Şenliğe katılan sanatçı Reyhan Karaca derneğin birçok faaliyetinde bulunduğunu belirterek, "Açlık ve sağlık problemi yaşayan Sudan'da insanlara sadece Kimse Yok Mu'nun sahip çıktığını gördüm, iyi ki varsınız." diye duygularını dile getirdi.

Gaziemir'de bulunan Kimse Yok Mu tesislerinde düzenlenen şenlikte sanatçı Reyhan Karaca, Sudan ve Van hatıralarını anlattı. Kimse Yok Mu Derneği Ege Bölge Müdürü Mesut Arıkanlı'nın konuşmasının ardından sahneye çıkan Karaca, 1. Kardeşlik Şenliği'ne katılanları söylediği şarkılarla eğlendirdi.

Van ve Sudan'da Kimse Yok Mu'nun faaliyetlerine katıldığını anlatan Karaca, bayan gönüllülere duygusal anlar yaşattı. Reyhan Karaca, oldukça büyük bir açlık ve sağlık problemi yaşayan Sudan'da insanlara sadece Kimse Yok Mu'nun sahip çıktığını ifade ederek, “İyi ki varsınız.” dedi. Dünya Radyo'sunda program yaparken Sudan'a gitme teklifi aldığını ifade eden sanatçı Reyhan Karaca, kendisini Kimse Yok Mu gönüllüsü olarak gördüğünü ve herkese tavsiye ettiğini belirtti. Darfur'da yaşanan zorlukları bildiğini ve bu zorlukları bilerek kabul etmesine rağmen yolculuğun bu kadar zorlu olduğunu tahmin etmediğini ifade eden sanatcı Reyhan Karaca, barakalarda yaşayan insanların dramını anlattı ve çok zor şartlarda yaşayan bu insanlardan hakikaten çok etkilendiğini belirtti.

Karaca sözlerine şöyle devam etti: “İlk Sudan'a adım attığımız gün beni bir apartmanın bahçesine götürdüler. Kapkaranlık bir apartman bahçesi. Bahçede yürürken balçıklara battık. Telefonumuzun ışığı ile yön buluyoruz. Bir baraka gördük. Dışarıda bir kazan, cibinlik gibi bir perde. Orhan abi cibinliği açtı. Alt bezi bile yok bebeğin. Bez parçasıyla altları sarılmış. Başka bir baraka gösterdi. Siz çocuklarınızı oraya sokmazsınız bile. Babaları yok. O çocukların pisliğin içinde yatmaları beni çok etkiledi. İç parçalayıcı, görmek lazım. Beş yıldızlı bir memlekette yaşıyoruz.” Kimse Yok Mu Derneği'nin zor şartlarda yaşayan hasta ve zayıf birçok çocuğu ve aileyi kurtardığını anlatan Karaca, “Kimse Yok Mu Derneği hakikaten önemli bir iş başarıyor, iyi ki varsınız.” ifadesini kullandı.

Kimse Yokmu gönüllüsü 500 bayanın katıldığı etkinlikte sanatçıya plaket verildi. Kimse Yok Mu gönüllülerine teşekkür belgelerini ise sanatçı Reyhan Karaca verdi. ESAFED Genel Sekreteri Melih Güvendik'in sunumuyla gerçekleşen şenlikte 35 yazıp 5777 yazarak cep telefonundan yardım gönderilebileceği hatırlatıldı.

Güvendik'in verdiği bilgilere göre 74 ülkede Kimse Yok Mu Derneği'nin faaliyetleri artarak devam ediyor. Sudan'da Ege Uluslararası Sağlık Federasyonu'nun Kimse Yok Mu ile ortaklaşa yaptığı katarakt projesinde ayda 350 kişi olmak üzere toplamda 11 bin kişinin karanlık olan dünyasının aydınlandığı, Somali ve Sudan'da 10 bini aşkın çocuğun sünnet edildiği de belirtildi. Ramazan erzak paketi hazırlıklarının sürdüğü, Türkiye geneli 70 bin, İzmir'de 5 bin kişiye erzak paketi dağıtılacağı ifade edildi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.