1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kimse Yok Mu Derneği'ne Yardım İçin Üniversiteliler Gönüllü Oldu
Kimse Yok Mu Derneğine Yardım İçin Üniversiteliler Gönüllü Oldu

Kimse Yok Mu Derneği'ne Yardım İçin Üniversiteliler Gönüllü Oldu

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi'nde okuyan öğrencilerin oluşturduğu Aktif Üniversiteler Kulübü üyeleri, Kimse Yok Mu Derneği'ni ziyaret ederek projelerde yer almak için yardım gönüllüsü oldu.

A+A-

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi'nde okuyan öğrencilerin oluşturduğu Aktif Üniversiteler Kulübü üyeleri, Kimse Yok Mu Derneği'ni ziyaret ederek projelerde yer almak için yardım gönüllüsü oldu.

    Dernek Onursal Başkanı ve eski Samsun Milletvekili Birnur Şahinoğlu, Şube Müdürü Cemil Başbay ile yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette öğrencilere, Kimse Yok Mu'nun yurt içi ve yurt dışındaki faaliyetleri hakkında bilgiler verildi. Şube Müdürü Cemil Başbay, özellikle yurt dışındaki hastaneler, Sudan-Darfur'daki katarakt çalışmaları, sünnet kampanyaları gibi sağlık alanındaki faaliyetleri ayrıntılı bir şekilde anlattı.

    İNSANLARI HAYATA TUTUNDURDULAR
    
    Öğrencileri doktor, sağlık memuru, hemşire, ebe, laboratuvar ve radyoloji teknisyenleri, ameliyathane teknisyenleri, eczacılar, hastane yöneticileri, ilaç mümessilleri ve medikal sektör çalışanlarından oluşan Kimse Yok Mu Sağlık Gönüllüsü olmaya davet eden Cemil Başbay, "Bu grup derneğimizin Türkiye’de ve dünyada yürütülen sağlık yardım faaliyetlerinin en önemli kollarından birini oluşturmaktadır. Yurtiçinde bireysel sağlık yardımları kapsamında ihtiyaç duyulan noktalarda ve yurtdışında sağlık organizasyonlarında görev alan sağlık gönüllüleri bugüne kadar Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştirdikleri sağlık taramalarının yanı sıra yurtdışında Somali’den Endonezya’ya, Arnavutluk’tan Tacikistan’a, Peru’dan Haiti’ye kadar birçok ülkede yürütülen yardım faaliyetlerine katılım göstererek binlerce insanın hayata tutunmalarına vesile olmuştur." dedi.

    FAALİYETLERE KATKIDA BULUNUN

    Kimse Yok Mu Derneği Onursal Başkanı Billur Şahinoğlu da, öğrencilerin geleceğin sağlıkçıları olduğuna dikkati çekerek, "Eşim Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Şahinoğlu da, derneğimizin gönüllüsü olup, yurt içi ve yurt dışındaki yardım faaliyetlerine gitmektedir. Yarın okulunuzdan mezun olduğunuzda, böyle bir derneğe katkı vermeyi unutmayın. Burada çok güzel faaliyetler yapılıyor. Bir insanın yüzünün gülmesine vesile olmak, bana göre dünyadaki en büyük mutluluk. Buraya kadar gelip bizleri ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederim." diye konuştu. Şahinoğlu, Kimse Yok Mu faaliyetle için katıldığı yurt dışı izlenimlerini öğrencilere aktardı.

    KİMSE YOK MU'YA TEŞEKKÜR

    OMÜ Aktif Üniversiteler Kulübü sözcüsü M. Furkan Coşkun da, ziyaret sayesinde pek çok şeyi öğrendiklerini belirterek, "Dernekle ortak projeler üretip, insanlara yardım edebiliriz. Bizleri bu konuda bilgilendirdiğiniz ve insanlığa her konuda yardım eli uzattığınız için emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." dedi.

    Toplantının ardından öğrenciler, derneğin gönüllü formunu doldurdu. Öğrencilere Kimse Yok Mu'nun Suriye'de yaptığı faaliyetlerin yer aldığı broşürler de dağıtıldı. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.