1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Kimse Yok Mu Derneği'nin Pikniğinde 700 Kişi Dostluklarını Pekiştirdi
Kimse Yok Mu Derneğinin Pikniğinde 700 Kişi Dostluklarını Pekiştirdi

Kimse Yok Mu Derneği'nin Pikniğinde 700 Kişi Dostluklarını Pekiştirdi

Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü bahçesinde, Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şubesi tarafından gerçekleştirilen 4. Kardeş Aile Pikniği'nde, ihtiyaç...

A+A-

Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü bahçesinde, Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şubesi tarafından gerçekleştirilen 4. Kardeş Aile Pikniği'nde, ihtiyaç sahibi aileler ile kardeş aileler bir araya geldi. Geleneksel olarak düzenlenen Kardeş Aile Pikniği'ne halkın her kesiminden geniş katılım oldu.

Piknikte, derneğin gönüllü üyeleri, yıl içinde maddi ve manevi olarak yardımda bulundukları ihtiyaç sahibi 700 kişi ile aynı sofrada yemek yiyip aynı ortamda eğlendi. Pikniğe katılan küçük çocukları unutmayan dernek yöneticileri, onların aileleriyle birlikte eğlenmesi için çuval içinde koşma, yumurta taşıma, halat çekme ve çığlık yarışması yapıldı. Misafir ailelere, dernek ekibi tarafından ekmek arası köfte, ayran, meyve ikram edildi.

Yaklaşık 10 dakika gibi kısa bir sürede yaklaşık 700 kişiye aynı anda köfte ekmek dağıtmayı başaran Kimse Yok Mu Derneği'nin, köfte ekmekleri Afrika’dan Samsun’a okutmak için getirdiği yabancı öğrencilere dağıttırması katılımcıları duygulandırdı.

Kimse Yok Mu Samsun Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baş, “Bu sene Kardeş Aile Pikniği’nin dördüncüsünü büyük bir coşkuyla yapıyoruz. İhtiyaç sahipleriyle gönüllüleri bir araya getirdiğimiz kaynaşma pikniğimizi yapıyoruz. Buradaki amacımız, ihtiyaç sahibi ailelerle gönüllü aileleri bir araya getirmek ve bu sosyal yarayı, bu birliktelikle kapatmak istiyoruz.” dedi.

Kimse Yok Mu Derneği gönüllü üyesi olan eski Samsun Milletvekili Fatih Öztürk, “Kimse yok mu, ülkenin kanayan önemli bir yarasına parmak basıyor. Dünyada olduğu gibi ülke içinde de önemli çalışmalar yapıyor. Ben Samsun’da yapılan bu çalışmaların sıkı takipçilerinden birisiyim. Özellikle yardıma muhtaç ailelere yapılan bu destekler çok önemli. Buradaki etkinlikte ise hem yardım yapılanlar hem de yardım yapanlar bir aradalar. Herkes, burada birlik ve kardeşlik içerisindeler, bunu yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Kimse Yok Mu Derneği’nin, kendilerine sahip çıktığını ve Kardeş Aile Projesi'ne dahil ettiklerini söyleyen Müsaade Uslu ise “Burada bizler için güzellikler düşünmüşler, piknik yapıyoruz, çocuklarımız eğleniyor. Yani her konuda bizleri düşünüyorlar, hepsine teşekkür ederiz." şeklinde konuştu.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.