1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kimse Yok Mu’yu Karşılarında Gören Fakir Aileler Gözyaşlarına Hakim Olamadı
Kimse Yok Mu’yu Karşılarında Gören Fakir Aileler Gözyaşlarına Hakim Olamadı

Kimse Yok Mu’yu Karşılarında Gören Fakir Aileler Gözyaşlarına Hakim Olamadı

Kimse Yok Mu Derneği’nin ‘kardeş aile projesi’ kapsamında Gaziantep’ten gelen hayırlı işadamlarını karşılarında gören Cizreli mağdur aileler, gözyaşlarına hakim olamadı.

A+A-

Kimse Yok Mu Derneği’nin ‘kardeş aile projesi’ kapsamında Gaziantep’ten gelen hayırlı işadamlarını karşılarında gören Cizreli mağdur aileler, gözyaşlarına hakim olamadı. Gaziantep’ten gelen 8 kişilik işadamı burada Kimse Yok Mu Derneği’nin tespit ettiği 4 aile ile kardeş oldu.
    
    Cizre’de yaşayan 4 mağdur aileye Kimse Yok Mu Derneği sahip çıktı. 4 yıl önce baypas ameliyatı geçiren, gözlerinden yüzde 60 özürlü ve vücut olarak da yüzde 78’i özürlü felç olmuş bir aileye, daha önce bir kaza geçirmiş ayağından sakatlanmış, komşuların yardımıyla geçimini zar zor sağlayan aileye, 5 tane yetimi olan kimsesiz kadına ve 10 tane çocuk sahibi maddi durumları çok kötü bir aileye Kimse Yok Mu Derneği sahip çıktı. Kimse Yok Mu Derneği Şırnak Şubesi Cizre’de açıldıktan sonra bu aileler derneğe yardım başvurunda bulundu. Derneğe müracaat eden ihtiyaç sahiplerinin sosyal incelemesi yapıldıktan sonra, çalışmayı tamamlayan dernek yetkilileri, yardım yapılmasına karar verdi. Ailelere birkaç kez daha önce yardım yapıldıktan sonra Gaziantep’te ikamet eden hayırseverler aileleri kardeş olarak kabul etti.

    Kardeş aile projesiyle hayırseverleri ihtiyaç sahibi ailelerle buluşturan Kimse Yok Mu Şırnak Şubesi, proje kapsamında ihtiyaç sahibi aile ile yardımseverler aileleri bir araya getirdi. Gaziantep’ten Şırnak’ın Cizre ilçesine gelen Mesut Deniz, Ali Kaya, Abdurrahim Çetin, Mustafa Gezici, Mehmet Sayılır ve Mehmet Kör isimli hayırsever vatandaşlar, Hülya Hezer, Muhyettin Ünal, Fevzi Ergin ve Diyar Karatavuk isimli muhtaç aileleri ziyaret etti.

    Ailelerin son durumu hakkında bilgi alan hayırsever vatandaşlar, ilk etap ailelere gıda paketi ve çocuklar içinde oyuncak hediye götürdü. Eksiklikleri yerinde tespit eden hayırsever vatandaşlar, ileri ki zamanda ellerinden gelen bütün gayretleri göstererek ailelere yardımcı olacaklarını ifade etti. Ayrıca hayırsever vatandaşlar aileleri kardeş olarak kabul ettiklerini de dile getirdi. Bu durum karşısında duygulu anlar yaşayan muhtaç sahibi aileler Kimse Yok Mu Derneği’ne hayırlı duada bulundu. Kimse Yok Mu Derneği yetkililerini karşılarında gören ihtiyaç sahibi aileler gözyaşlarına hakim olamadı. Gaziantep’ten gelen hayırsever vatandaşlara büyük bir misafirperverlik gösteren ihtiyaç sahibi aileler Kürtçe olarak kardeş olduklarını ve yardımlar için de teşekkürlerini iletti.

    Gaziantep’ten Kimse Yok Mu Derneği’nin ‘kardeş aile projesi’ kapsamında Şırnak’ın Cizre İlçesine gelen hayırsever vatandaşlardan Mesut Deniz, “Allah Kimse Yok Mu Derneği’nden razı olsun. Böyle şeyler daha önce kendi çevremizde oluyordu. Ama gerçekten bizi buraya yöneldikleri için buradaki muhtaç ailelerle buluşturdukları için çok teşekkür ediyorum. Böyle buraya gelip buradaki muhtaç ailelerle tanışıyoruz, onlara yardımcı oluyoruz bu bizi çok mutlu ediyor. Bir kardeş aile olarak hem burada bir kapımızın olması ve hem de orada onların bir kapısı olması bizi çok mutlu etti. Bu durumda da Kimse Yok Mu Derneği’ne bu yardımlarından dolayı bize aracı olup bizi buraya getirdikleri için çok teşekkür ediyorum. Diğer aileleri de buraya bekliyoruz. Bu şekilde bir isabetle bir tanışma olursa insanlar daha geniş düşünebilir bence. Gerçekten gelip görmek lazım. Bu konuda kim el attıysa yardımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Allah herkesten razı olsun.” diye konuştu. CİHAN

Kimse Yok Mu’yu karşılarında gören fakir aileler gözyaşlarına hakim olamadı

Kimse Yok Mu’yu karşılarında gören fakir aileler gözyaşlarına hakim olamadı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.