1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Kınalı Eller Derneği'nden Kız Öğrenciler Yararına Kermes
Kınalı Eller Derneğinden Kız Öğrenciler Yararına Kermes

Kınalı Eller Derneği'nden Kız Öğrenciler Yararına Kermes

Nevşehir Kınalı Eller Derneği, yardıma muhtaç kız öğrencilerin maddi ihtiyaçlarını karşılamak için kermes açtı.

A+A-

Nevşehir Kınalı Eller Derneği, yardıma muhtaç kız öğrencilerin maddi ihtiyaçlarını karşılamak için kermes açtı.

Nevşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın gösterisi ve İl Müftüsü Yakup Öztürk’ün duası sonrası Maltepe Dersahaneleri hizmet binası altında bulunan dükkandaki kermesin açılışını, Müftü Yakup Öztürk, Vali Yardımcısı Ali Murat Kayhan ve Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen birlikte gerçekleştirdi.

Hayırsever ev hanımlarının el emeği göz nuru dantel ve çeyizlik eşyaları, kız öğrencilerin eğitimi için stantlarda yerini aldı. Yoğun ilgi gösterilen kermeste, çeşitli yemeklerde yapılarak satışa sunuldu. Bazı kadınların beğendikleri örgülerin örneklerini cep telefonlarıyla fotoğraflarını çekmeleri dikkat çekti.

Kınalı Eller Derneği Başkanı Seçil Yılmaz, kermesi derneklerine yardım için başvuru yapan ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına açtıklarını söyledi.
Gönüllü hanımların katkılarıyla çeyizlik, gıda, giyim ürünlerinin satışa sunulduğunu ifade eden Yılmaz, "Kermesimize bütün Nevşehir halkımızı da davet ediyoruz. Derneğimizde farklı etkinliklerde düzenliyoruz. Hanımlarımıza yönelik el işi kursları açıyoruz. Yurt içi ve dışı geziler düzenliyoruz. Bunun gibi aktivitelerimiz mevcut. Şu an dernek olarak destek olduğumuz, çok sayıda öğrencimiz mevcut. Sayıları her geçen gün artıyor. Elimizden geldiğince bu öğrencilerimize barınma ve burs noktasında yardım ediyoruz. Hem yurt içinden gelen öğrencilerimize hem de hem de yurt dışında gelen öğrencilerimize yardım sağlamak içinse bugün burada geniş katılımlı bir kermes açmış bulunuyoruz." diye konuştu.

Kermes, 10 gün boyunca açık kalacak.
CİHAN

Kınalı Eller Derneği'nden kız öğrenciler yararına kermes

Kınalı Eller Derneği'nden kız öğrenciler yararına kermes

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.