1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Kırıkkale Yağmur Derneği'nden Kermes
Kırıkkale Yağmur Derneğinden Kermes

Kırıkkale Yağmur Derneği'nden Kermes

Kırıkkale Yağmur Eğitim Gönüllüleri Derneği kermes açtı. Cumhuriyet Caddesi merkez Kandemirler Alışveriş Merkezi yanına açılan kermese vatandaşlar büyük bir ilgi gösterdi.

A+A-

Kırıkkale Yağmur Eğitim Gönüllüleri Derneği kermes açtı. Cumhuriyet Caddesi merkez Kandemirler Alışveriş Merkezi yanına açılan kermese vatandaşlar büyük bir ilgi gösterdi. Açılış öncesi Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi. Ardından İşler Pastaneleri sahibi Mehmet İşler ve Yağmur Eğitim Gönüllüleri Derneği gönüllü üyesi Metin Yeşiloğlu tarafından açılış kurdelesi kesildi. Kermes bir hafta açık kalacak.

Kırıkkale üniversite öğrencisine burs sağlamak amaçlı kurulan kermesin açılışına eğitime gönül veren hanımlar ve vatandaşlar katıldı. Açılış töreninde konuşan Yağmur Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Neriman Yazan, ihtiyaç sahibi ailelere ve üniversite öğrencilerine burs sağlamak amacıyla kermes düzenlediklerini söyledi. Kırıkkale`de okuyan, köylü, kentli, doğulu, batılı ayrımı yapmadan ihtiyacı olan bütün kız üniversite öğrencilerine eğitimlerinde burs desteği vermek istediklerini söyleyen Yazan, "Bu desteği sağlayabilmek için derneğimiz el emekleri ve göz nurlarıyla katkılarda bulunan bütün bayanlara teşekkür ediyorum." dedi. Kermesin öğrenciler adına bereketli olmasını dileyen Yazan, kermesin içeriği hakkında şu bilgileri aktardı: "Burslardan yararlanacak öğrenciler, derneğimize burs müracaat formunu doldurmaları gerekiyor. Kermesimiz içerisinde, el sanatlarıyla yapılan nakış ürünleri ve gıda ürünleri bulunmaktadır. Tüm Kırıkkale halkını kermesimize davet ediyoruz."

Derneğin isminin yağmur konulmasının nedenini de açıklayan Yazan, "Yağmur rahmet ve bereket olmasından dolayı biz de derneğimize tüm ihtiyaç sahiplerine imkanlarımız doğrultusunda bereket getirebilmek için böyle bir isimi koyduk." diye konuştu. Kermesi düzenleyen bayanların hazırlıklara yılmadan ve yorulmadan başladıklarını açıklayan Yazan, hanımların yardımseverliğini unutulmayacak bir fedakarlık olduğunu ifade etti. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.