1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Kırıkkale'de 2 Bin 200 Kedi Ve Köpek Kuduza Karşı Aşılandı
Kırıkkalede 2 Bin 200 Kedi Ve Köpek Kuduza Karşı Aşılandı

Kırıkkale'de 2 Bin 200 Kedi Ve Köpek Kuduza Karşı Aşılandı

Kırıkkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından kuduzla mücadele kapsamında 2 bin 232 kedi ve köpeğin aşılandığı açıklandı.

A+A-

Kırıkkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından kuduzla mücadele kapsamında 2 bin 232 kedi ve köpeğin aşılandığı açıklandı.
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, 2012 yılında programa alınan kedi ve köpeklerin tamamının kuduz aşılarının yapıldığını söyledi.

İnsanlarla iç içe olan evcil hayvanların virüsu dolaylı yoldan insanlara bulaştırılmasının engellenmesinin yanı sıra aşılama sayesinde ekonomik değeri olan hayvanların da bu hastalığa karşı korunmasının sağlandığını kaydeden Kırbaş, "Aşılama faaliyetlerimiz yıl boyunca devam etmektedir. İhbarı yapılan köpekler müdürlüğümüz tarafından müşahede altına alınmaktadır. Kuduz hastalığı, etçiller başta olmak üzere bütün sıcakkanlı hayvanlarda 'encephalomyelitis' meydana getiren öldürücü viral bir enfeksiyondur. Zoonoz bir hastalık olup insanlara bulaşarak ölüme sebebiyet verdiğinden korunulması gereken önemli bir hastalıktır. Isırma suretiyle bulaşan bu hastalığın yayılmasında evcil ve yabani etçillerin büyük etkisi vardır." dedi

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.