1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kırıkkale'de FETÖ/PDY davası
Kırıkkalede FETÖ/PDY davası

Kırıkkale'de FETÖ/PDY davası

Kırıkkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, tutuksuz yargılanan eski sağlık memuru ve polise hapis cezası verildi.

A+A-

Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme, silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından tutuksuz yargılanan eski sağlık memuru Ahmet Balcı, eski polis Halil İbrahim Küçüközer ile avukatları katıldı.

Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini belirten Balcı, terör örgütü içerisindeki kişilerle "ByLock" üzerinden görüştüğünü belirterek, şunları anlattı:

"Ben kullandığım programı 'Eagle' diye biliyordum. Darbe gecesine kadar programı kullandım. 2-3 ayda bir bu yapıdaki H.Ö. programın güncellemesini yapardı. Beni Muhammet ismiyle tanırlar. ByLock kullanıcı adım ER2071'di. 'ER', oğlum Erdem'in kısaltmasıdır. 20 de eşimin memleketi Denizli'nin plakası. 71 de Kırıkkale'nin plakası. Ben bu yapıyı cemaat olarak bildim. Allah rızası için bu yapıya katıldım. 15 Temmuz hain gecesinde bu yapının ne kadar tehlikeli olduğunu anladım."

Küçüközer ise suçlamaları kabul etmeyerek, beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından Küçüközer'e 6 yıl 3 ay, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan Balcı'ya ise 3 yıl 15 gün hapis cezası verdi. Mahkeme, tutuksuz sanıkların mevcut durumlarının devamına hükmetti.

Aynı mahkemedeki diğer duruşmada ise Kırıkkale'de 2014 yılında lise öğrencilerini Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü adına Bolu Abant'a geziye götürdükleri ve bu bahaneyle Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) propagandasını yaptıkları öne sürülen, örgütün öğrenci yurdunda çalışan ve evlerinde kalan 5 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, "kamu kurum ve kuruluşlar ve benzeri tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından tutuklu yargılanan Aynur A. tutuksuz yargılanan Canan S.D, Kübra D, Zeliha K. ve Hanım C. ile avukatları hazır bulundu.

Sanıkların ifadelerini alan mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için davayı 7 Aralık'a erteledi.

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.