1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Kırıkkale‘den Mardin'e Kardeşlik Köprüsü
Kırıkkale‘den Mardine Kardeşlik Köprüsü

Kırıkkale‘den Mardin'e Kardeşlik Köprüsü

Kırıkkale Özel Kızılırmak İlköğretim Okulu ile Mardin Kocatepe İlköğretim Okulu arasında ‘Kardeş okul, kardeş aile’ projesi kapsamında kardeşlik köprüsü kuruldu.

A+A-

Kırıkkale Özel Kızılırmak İlköğretim Okulu ile Mardin Kocatepe İlköğretim Okulu arasında ‘Kardeş okul, kardeş aile’ projesi kapsamında kardeşlik köprüsü kuruldu.

Mardin'i ziyaret eden Kızılırmaklı öğrenciler, kardeşlerine giyim ve kırtasiye malzemesi yardımında bulundu. Mardin'i gezen öğrenci ve öğretmenler, şehre hayran kaldıklarını ifade etti. Ayrıca okulun teknolojik altyapısını güçlendirmek amacıyla öğrenci ve öğretmenler, kendi aralarında topladıkları parayla 3 bilgisayar ile bir klima hediye etti.

Kocatepe İlköğretim Okulu Müdürü Tekin Oruç, kardeş okul projesi kapsamında kendilerine destek veren öğrencilere ve öğretmenlere teşekkür etti. Kırıkkale Özel Kızılırmak İlköğretim Okulu Müdürü Hasan Hüseyin Ertaş da, "Doğu-batı arasında kardeşlik köprüsü oluşturmak amacıyla Mardin'de kardeş okul olarak Kocatepe İlköğretim Okulu'nu belirledik. Bugün böyle bir projede öğrencilerimizin birbirine kucak açmasından dolayı son derece mutluyuz. Eğitim alanındaki başarılarıyla ilçemizi gururlandıran Özel Kızılırmak İlköğretim Okulu, bu projeyle gönülleri fethetti. Bundan böyle öğrencilerimizin maddi manevi her alanda birbirlerini destekleyeceklerine inanıyorum." dedi.

Öğrenciler ise Kürtler, Türkler, Araplar ve Süryanilerin ilde bir arada yaşadığını ifade ederek, "Burası televizyonda gördüğümüz olumsuz şeylerin aksine çok güzel bir yer. İnsanlar çok iyi ve çok sıcakkanlı. İnşallah bir daha gitme imkanı buluruz." ifadelerini kullandı. CİHAN

Kırıkkale‘den Mardin'e kardeşlik köprüsü

Kırıkkale‘den Mardin'e kardeşlik köprüsü

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.