1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kırım Tatarlarına hakları iade edildi
Kırım Tatarlarına hakları iade edildi

Kırım Tatarlarına hakları iade edildi

Rusya Devlet Başkanı Putin, Kırım yarımadasında yaşayan halklara haklarının iadesini öngören kararnameyi imzaladı.

A+A-

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'dan tek taraflı ayrılarak Rusya'ya bağlanan Kırım'daki Tatarlar ve diğer halklara haklarının iadesini öngören kararnameyi imzaladı.

Putin, Kremlin Sarayı'nda Rusya Devlet Konseyi'ni topladı.

Federasyon Konseyi, Devlet Duması, Federal Bölge Temsilcileri ile tüm yürütme organı başkanlarının katıldığı toplantıya sözde Kırım Cumhuriyeti geçici Başkanı Sergey Aksyonov ile Sivastopol Şehir Valisi Sergey Menaylo ilk kez katıldı.

Sergey Aksyonov, yarımadada altyapı sorununun öncelikli olduğunu söyledi.

Ulusal projeler ve demografik politikaların değerlendirildiği toplantıda Putin, "Stalin döneminde siyasi baskılara maruz kalan Kırım Tatarları ve Kırım'da yaşayan diğer azınlıkların haklarının iade edilmesi hakkında" kararnameyi imzaladığını açıkladı.

Kırım'ın Rusya'ya ilhakından sonra yapılması gerekenlerin başında mağdur edilmiş halklara haklarının iadesi olduğunu düşündüklerini aktaran Putin, "Stalin döneminde sürgüne gönderilmiş Tatar, Alman, Ermeni ve Yunan azınlıklarının mağduriyetini tanımış oluyoruz" dedi.

Putin kararın, Kırım yarımadasında bulunan terk edilmiş ve hiçkimse tarafından kullanılmayan bazı bölgelerde yapılacak sosyal ve ekonomik düzenlemeler içerdiğini, bu bölgelerin yeniden canlanması, gelişmesi için devlet desteği sağlanacağını belirtti.

Bu arada, Rusya Devlet Başkanı tek taraflı olarak Rusya'ya bağlanan Ukrayna'nın Kırım yarımadasında kumar oyunlarına izin verilen gazinolar bölgesi oluşturulması yasa teklifini Parlamentoya iletti.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.