1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kırımoğlu, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanlığı'nı Bırakacak(özel)
Kırımoğlu, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanlığını Bırakacak(özel)

Kırımoğlu, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanlığı'nı Bırakacak(özel)

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Cihan Haber Ajansı’na (Cihan)’yaptığı açıklamada, Ağustos ayında yapılması planlanan kurultayda KTMM başkanlığı görevini bırakacağını söyledi.

A+A-

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Cihan Haber Ajansı’na (Cihan)’yaptığı açıklamada, Ağustos ayında yapılması planlanan kurultayda KTMM başkanlığı görevini bırakacağını söyledi.

KTMM Başkanı Kırımoğlu, oğlu Hayser Cemilev’in, Bahçesaray’da, yakın aile dostunu öldürmesiyle görevi bırakmak istemesinin bir bağlantısının olmadığını bildirdi.

Aralık 2009’dan bu tarafa KTMM kurultayında görevini bırakma konusunu gündeme getirdiğini ifade eden Kırımoğlu, en son kurultayda kendisinin adaylığını koymamasına rağmen kurultayın kendisine bir ayrıcalık tanıyarak başkanlığının devamı ettirdiğini belirtti.

Kırımoğlu; “Şimdi yeni delegelerin kayıtları, meclis üyelerinin seçimleri devam ediyor. Tüzüğümüze göre bir ay sonrasında kurultay yapmamız gerekiyordu. Planlanan kurultay zamanının Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle ağustos ayında kurultayı gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Bu sefer adaylığımı koymayacağımı da görev arkadaşlarıma kesin bir dille ifade ettim.” dedi.

Kırımoğlu, daha önceki açıklamalarında KTMM başkanlığının babadan oğla miras olarak bırakılmadığını, kendisinin gitmesi halinde yerine geçecek kişiyi Kırım Tatar Milli Kurultayı’nın seçeceğini söylemişti.
Kurultay, daha önce Kırımoğlu’nun görevini bırakma teklifini reddetmişti. Kurultay, Kırımoğlu’nun efsanevi liderliği, Kırım Tatar halkının milli mücadelesindeki rolü ve Kırım Tatar halkı içinde birliğinin sağlanmasındaki katkılarından dolayı KTMM başkanı görevinde bırakma kararını almıştı.

13 Ağustos 2012’de kız torunu Canike’nin (10) intiharı ise sarsılan Kırımoğlu, 27 Mayıs’ta oğlu Hayser Cemilev’in (32) kazara ev işlerine yardım eden Fevzi Edemov’un (43) ölümüne sebep olmasıyla zor günler yaşıyor.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.