1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. KİRLİ ÇARK..! FETÖ - HİMMET VE GÜMRÜKLER
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

KİRLİ ÇARK..! FETÖ - HİMMET VE GÜMRÜKLER

A+A-

- KİRLİ ÇARK..! FETÖ - HİMMET VE GÜMRÜKLER -

AH FETÖ VAH FETÖ

GÜMRÜKLERDE AT OYNATAN FETÖ…

 

En palazlandığı dönemdi katilin.. 2010-2015 yılları arasında neredeyse tamamını ele geçirmişti gümrüğün. Öncelikli hedefi İstanbul Gümrükleri idi. Tabi Mersin, Tekirdağ, İzmir, Habur, Gürbulak ve birçok gümrüğü de ihmal etmedi. Nasıl başarıyordu bunu? Önce işe kendi terör örgütüne boyun eğmiş bölge müdürü tayini ile başlıyordu. İsmini belirlediği kişi bölge müdürü olmadı mı başlıyordu şantaja- ortalığa pislik atmaya.. Pislik de sınır yoktu. Adamın kendisi olmazsa çocukları, eşi akrabaları vardı. Torbasından çıkarıyordu kuru iftiraları. Kimine rüşvetçi, kimine vatan haini, hırsız yaftasını yapıştırıveriyordu. Sonuçta ne yapıp, ne edip oturtuveriyordu bölge müdürlüğü koltuğuna kendi adamını.

NASIL YAPILANIYORDU OKUYUN BAKIN!

Sonra.. sonrası malum.. Başlıyordu kirli işlerine, alavere dalavereye. Hayali ihracatlar, kırmızı etten beyaz ete dönüşen ithalatlar vs. vs vs.. Ama en büyük vurgunu himmet paralarından yapıyordu. Çünkü himmet paralarını yasal olmayan yollardan yol arkadaşı Amerika'ya çıkarmak için gümrük en kullanışlı yoldu. Durum dikkat çekmişti. Örneğin, dönemin bakanı Sayın Nurettin Canikli 'dur' demek istedi düzene.. Ama FETÖ çok güçlüydü. Nafile kaldı Canikli'nin çabası. Sonrasında tehlikenin farkına geçte olsa 15 Temmuz 2016 hain darbe girişimiyle varıldı. 672 sayılı K.H.K. ile çok sayıda gümrük müfettişi, gümrük başmüfettişi, gümrükte çeşitli görevlerde bulunanlar yanı sıra Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Murat Kahraman ve Batı Marmara Gümrük Ve Ticaret Bölge Müdürü Muharrem Murat meslekten çıkartıldığı, 679 sayılı K.H.K. ile de İstanbul’un kritik gümrüklerinden olan AHL Kargo ve Halkalı gümrüklerinde uzunca bir süre müdürlük yapan İsmail Şehitoğlu ve Selver Kaplan’ın da mesleklerine son verildi.

ŞÖYLE YAPIYORLARDI VURGUNU…

Ardı ardına yapılan FETÖ soruşturmaları kapsamında işin büyüklüğü çıktı ortaya. Vatan hainleri etkili oldukları gümrüklerden büyük gelirler elde ediyor ve bunları yurt dışına yine gümrükleri kullanarak çıkarıyorlardı. Nasıl yapıyorlardı, hangi yolları kullanıyorlardı o yöntemler raporlara da yansıdı.

Örneğin;

GÜMRÜK VERGİSİ YÜKSEK MALLARI BAŞKA MAL ADINDA ÜLKEYE SOKMAK,

MENŞEİ SAPTIRMASIYLA İTHALAT YAPILMASI,

DÂHİLDE İŞLEME İLE YURT DIŞINDAN GETİRİLEN GÜMRÜKSÜZ MALLARIN, İŞLENİP YURT DIŞI EDİLMESİ GEREKİRKEN MALLARIN YURT İÇİNDE SATILMASI. BUNUN KARŞILIĞINDA VERİLEN İHRACAT TAAHHÜDÜNÜN HAYALİ İHRACATLA KAPATILMASI.

RAPORLARDA FETÖ GERÇEĞİ İSE ŞÖYLEYDİ..

Rapor üzerine raporlar yazıldı din bezirgânları hakkında. Benim de kaleme aldığım raporlardan bazılarında aynen şu ifadeler vardı.

Esendere, Halkalı, Ambarlı, AHL Kargo Gümrük Müdürlüklerinden yapılan ihracatların incelenmesi sonucunda, 01 sayılı 07.02.2011 günlü rapor tanzim edilmiş ve gereği yapılmak üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na ayrıca Hakkâri (Yüksekova) Küçükçekmece ve Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılıklarına gönderilmiştir. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 2011/1921 sayılı soruşturma raporu kapsamında davayı açar.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ise 23.09.2011 tarih ve 11335/93 sayılı yazı ile üç gümrük müfettişi ve bir gümrük müfettişini FETÖ'nün kalelerinden biri görünümündeki Esendere Gümrüğü’ne 15 gün süreyle gönderir. 07/02.2011/1 sayılı soruşturma raporuna konu olan Esendere Gümrüğü’ndeki ihracatlar mercek altına alınır. Ve bakılır ki, FETÖ'cüler devletten haksız KDV alabilmek için hayali ihracat ve sahte faturalarla tam 23 MİLYON TL'yi ceplerine indirmişlerdir. Firma sahipleri ile firmanın işlerini organize eden gümrük müşavirleri hakkında savcılıklara suç duyurusunda bulunulur.

16.05.2012 gün ve 106-2 sayılı rapor hazırlanır ama.. Ne hikmettir ki, bu canım Ankara'daki bazı tosunların hoşuna hiç mi hiç gitmez. Raporu hazırlayan müfettişlerin görevden el çektirilmesi ve yeni bir rapor hazırlanması istemiyle garip bir hal alır. Altı gümrük başmüfettişi bakanlık makamının 14824 sayılı ve 29.06.2012 tarihli yazısı ile görevlendirilir. Söz konusu müfettişler de, görevi gereği iş sonunda 02.08.2013 tarih ve 213/3 sayılı rapor hazırlarlar. Bakın bizim müfettişler yaptıkları inceleme sonucunda hangi karara varırlar.

'HAYALİ İHRACAT SUÇUNUN SUBUTA ERDİĞİ YOLUNDA BİR DEĞERLENDİRMEDE BULUNULAMAYACAĞI, BU İTİBARLA SORUŞTURMA KAPSAMI İHRACAT İŞLEMLERİNDE İHRACAT GERÇEKLEŞMEDİĞİ HALDE GERÇEKLEŞMİŞ GİBİ GÖSTERMEK ŞEKLİNDE BİR KAÇAKÇILIK SUÇUNUN OLUŞMADIĞI, ALICI ÜLKEDEKİ İTHALAT AŞAMASINDA İLGİLİ ÜLKE GÜMRÜK MAKAMLARINA DÜŞÜK KIYMET İLE BEYAN EDİLDİĞİ YOLUNDAKİ YURT DIŞI ARAŞTIRMA NETİCELERİNİN TEK BAŞINA İHRACATA İLİŞKİN MALIN FİYATININ DEĞİŞİK GÖSTERİLEREK İLGİLİ KANUN HÜKÜMLERİNE GÖRE HAKSIZ ÇIKAR SAĞLANDIĞI YOLUNDA BİR YARGI OLUŞTURMAYA YETER MAHİYETTE OLMADIĞINA'

Kanaatiniz batsın senin. Vicdansız..falan, filan.. (Daha yazacağım da neyse) Yani hayali ihracat yoktur raporu hazırlarlar. Tabi bu rapor doğrultusunda, FETÖŞ'ün Ankara'daki uzantıları zor bir yemeğin ardından geğirip gaz çıkartmışçasına ohhhh derler..

YA İŞİN ÖZETİ NEDİR?

İşin özeti şudur sevgili okurlar. RAPORU TANZİM EDEN GÜMRÜK BAŞMÜFETTİŞLERİNDEN ŞÜKRÜ YABANCIOĞLU 679 SAYILI K.H.K. İLE MESLEKTEN ÇIKARTILMIŞTIR. Yani hırsızlık yoktur diyen kişi neyse anladınız onu..

FETÖ ile mücadele devletin her kademesinde devam ediyor. Gümrüğü soracak olursanız eh işte. Bana göre daha doğrusu izlenim ve aldığım bilgilere göre şer örgütünün gümrüklerdeki varlığı halen devam ediyor. Nasıl mı?

Dilerseniz onu da bir başka yazımda paylaşayım sizinle...

 

- YAZARDAN FLAŞ NOT -

YAKINDA SÜRPRİZ BİR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ DEĞİŞİKLİĞİ OLABİLİR.

BEKLEYİN!..

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum