1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kırmızı kitap yenileniyor..
Kırmızı kitap yenileniyor..

Kırmızı kitap yenileniyor..

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, “kırmızı kitap” olarak nitelendirilen Terörle Mücadele Strateji Belgesi'ni yenileyecek!..

A+A-

Demokratikleşme süreci, Türkiye'nin terörle mücadele politikasının ana belgelerinden birisi olan ve Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı tarafından hazırlanan “Terörle Mücadele Strateji Belgesi”nin yenilenmesini gündeme getirdi.

Hükümetin aldığı önemli karar, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na sunulan Kamu Düzenliği ve Güvenliği Müsteşarlığı 2014 yılı Performans Programı'nda yer aldı.

İLK KEZ YER ALDI

Müsteşarlık 2014 yılı faaliyetleri arasında, “Terörle Mücadele ve Demokratikleşme Strateji Belgesi”ni yenileme çalışmaları da açıklandı. Alınan bilgiye göre, “kırmızı kitap” olarak nitelendirilen Strateji Belgesi'ndeki yenileme çalışmalarına resmen başlandı.

Terörle Mücadele ve Demokratikleşme Strateji Belgesi'ne, bütçeye sunulan Performans Programı'nda “ilk kez yer verildiği” belirtildi. 2011'da Müsteşarlık tarafından hazırlanan “Terörle Mücadele Strateji Belgesi”, Performans Programı'nda, “Terörle Mücadele ve Demokratikleşme Strateji Belgesi” olarak yer aldı.

Strateji Belgesi'nde “yenileme çalışmaları” titizlikle sürdürülürken, Türkiye'nin terörle mücadele politikasının bugüne kadar “güvenlik konsepti ile belirlendiği ancak demokratikleşme sürecinin ardından bu politikanın yerine ekonomik, sosyal ve kültürel politikaların öne çıkacağı”na işaret edildi. Strateji Belgesi'ndeki yenilenme çalışmalarının da bu politika değişikliği çerçevesinde devam ettiği vurgulandı.

TERÖR İÇİN İŞBİRLİĞİ

Türkiye'nin güvenlik belgelerinden birisi olan Terörle Mücadele ve Demokratikleşme Strateji Belgesi'nin yenilenme çalışmalarının tamamen Müsteşarlık tarafından yürütüldüğüne dikkat çekildi. Performans Programı'nda, Müsteşarlığın, “terörle mücadele alanında ilgili kişi, kurum ve kuruluşlarla işbirliği ile yenilenme faaliyetini gerçekleştireceği” vurgulandı.

7 yılda konsept değişti

Demokratik açılım sürecinin başlamasının ardından terörle mücadele konsepti değişirken, hükümet ilk adımı Şubat 2006'da MGK'da kabul edilen Bölücülükle Mücadele Eylem Planı'nı devre dışı bırakarak atmıştı. Bunun yerine Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı tarafından 2011 yılında Terörle Mücadele Strateji Belgesi hazırlanmıştı. Demokratikleşme sürecinde yaşanan ilerleme; bu belgede de “yenilemeyi” beraberinde getirdi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.