1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. ‘Kırmızı Plaka’ heyecanı
‘Kırmızı Plaka’ heyecanı

‘Kırmızı Plaka’ heyecanı

AK Parti’nin 22 Mayıs’ta yapılacak olağanüstü kongresiyle birlikte 65. Hükümet’in kuruluş süreci de start alacak!..

A+A-

Pazar günü kabine listesinin sunularak yeni hükümetin kurulması durumunda güvenoylamasının 29 Mayıs Pazar günü yapılabileceği belirtilirken, hükümetin kurulmasının hafta içine kalması halinde ise güvenoylaması sürecinin tamamlanmasının 31 Mayıs’ı bulabileceği kaydediliyor.

Binali Yıldırım’ın listelerini oluştururken, Cumhurbaşkanı ile istişare mekanizmasını çalıştıracağı belirtiliyor. Yeni kabinede Başkabakan Yardımcısı Lütfi Elvan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı’nın yer almayacağı konuşuluyor. Adalet Bakanlığı için ismi geçen TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop ile Başbakan Yardımcılığı için geçen Grup Başkanvekili Nurettin Canikli’nin bakan olmalarına ise ‘garanti’ yorumları yapılıyor. Adalet Bakanı BEKİR BOZDAĞ’ın ise Başbakan Yardımcılığı’na kaydırılabileceği, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın da koltuğunu koruyabileceği gibi Başbakan Yardımcılığı’na da kaydırılabileceği ifade ediliyor.

Arslan şanslı
Dokunulmazlık oylamasında Yıldırım’ın yanından ayrılmayan Kars Milletvekili Ahmet Arslan’a da “Ulaştırma Bakanı” yakıştırması yapılıyor. Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek için “gidişi kesinleşti” iddiası dillendirilirken, kabine dışı kalabileceği belirtilen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu için “Cumhurbaşkanı’na çok yakın bir isimdir” değerlendirmesi yapılıyor. Kabine dışında kalması durumunda ise yerine Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta ya da Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın gelebileceği öne sürülüyor.

Davutoğlu’na yakın bilinmesine karşın Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’nin aslında Yıldırım’a daha yakın olduğu ve yerinde kalmasının da sürpriz olmayacağı kaydediliyor..(miliyet)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.