1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Kırşehir Belediyesi'nden Kazakistan Kültürel Gezisi
Kırşehir Belediyesinden Kazakistan Kültürel Gezisi

Kırşehir Belediyesi'nden Kazakistan Kültürel Gezisi

Kırşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kazakistan kültürel gezisi ve kardeş şehir temasları gerçekleştiren heyet yurda döndü.

A+A-

Kırşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kazakistan kültürel gezisi ve kardeş şehir temasları gerçekleştiren heyet yurda döndü.

Heyete başkanlık eden Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Veli Şahin, beraberindeki meclis üyeleri, Ahi Evran Üniversitesi Öğretim Üyesi Kürşad Zorlu, Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Avrasya Araştırma Enstitüsü Müdürü Murat Çemrek ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği'ni temsilen Orta Asya Uzmanı Laura Akgül gezide yer aldı. İlk temaslarına Almatı şehrinde başlayan heyet, burada konsolosluğu ziyaret ederek şehrin kültürel, ticari ve siyasi yapısı ile ilgili çeşitli bilgiler aldı.

Heyet Hoca Ahmet Yesevi Türbesi'ni gezdikten sonra Türkistan Valiliği'ne geçerek iki şehrin resmi olarak kardeş şehir olabilmesi için ilk adım sayılan iyi niyet mektubu imzalandı. Türkistan Valisi Alimbek Oserbayev, Türkistan’ın Türk coğrafyasında manevi bir yere sahip olduğunu belirtti. Kırşehir’den gelen bu güzel heyeti burada ağırlamaktan büyük onur duyduğunu ifade eden Oserbayev, “Kardeş ülkeler olarak iki şehir arasındaki her türlü işbirliğine açığız, bizim dinimiz, devletimiz, kültürümüz birdir.” dedi.

Kırşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Veli Şahin de Türkiye-Kazakistan ilişkilerinin 20. yıl dönümü vesilesiyle, il merkezindeki bir caddeye 'Nursultan Nazarbayev Caddesi' ve Ahi Evran Üniversitesi’nin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde oluşturulan amfiye 'Kazakistan Amfisi' adının verildiğini söyledi.

Kardeş Şehir Protokolü’nü imzalamak için eylül ayında Kırşehir’de kutlanacak Ahi Evran-ı Veli’yi anma törenlerine tüm Kazakistan’ı davet eden Şahin, törenden sonra Başkent Astana'ya geçerek bir dizi temaslarda bulundu. CİHAN

Kırşehir Belediyesi'nden Kazakistan kültürel gezisi

Kırşehir Belediyesi'nden Kazakistan kültürel gezisi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.