1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kırşehir Kilimi Ve Halısı Yeniden Hayata Dönüyor
Kırşehir Kilimi Ve Halısı Yeniden Hayata Dönüyor

Kırşehir Kilimi Ve Halısı Yeniden Hayata Dönüyor

Kırşehir'de unutulmaya yüz tutan yöresel kilimler tekrar gün yüzüne çıkarılıyor. Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) tarafından hazırlanan ‘Kadınl...

A+A-

Kırşehir'de unutulmaya yüz tutan yöresel kilimler tekrar gün yüzüne çıkarılıyor.

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) tarafından hazırlanan ‘Kadınlar Kilim Dokuyor' başlığı altında proje Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildi. Proje kapsamında Kırşehir merkez, ilçeler, beldeler ve köylerde ikamet eden 100 işsiz kadın tespit edilerek, bunlardan 50'si istihdam edilecek en az 30'una işletme kurmaları noktasında destek verilecek.

Proje ile ilgili bilgi veren TSO Başkanı Müfit Göçen, Kalkınma Bakanlığı ve Ahiler Kalkınma Ajansı'na sunulan projenin, beğeni kazanıp onaylandığını söyledi. Göçen, "12 ay sürecek proje ile Kırşehir'de yöresel el sanatlarının geliştirilmesi, teşvik edilmesi, kadın girişimcilere meslek edindirme hedefleniyor. Proje kapsamında proje ile Kırşehir'imizin unutulmaya yüz tutan kilim ve halılarına tekrar hayat verilecek. Aslında bu proje ile bir kültüre tekrar hayat verecek ve el emeği göz nuru Kırşehir, Mucur ve Özbağ halı ve kilimlerini tekrar üreteceğiz. Proje hazırlama sürecimizi devam ettiriyoruz. Onaylanan projemizle ilgili imzayı attık ve yakında uygulamaya başlayacağız. Kırşehirimize hayırlı olsun. İnşallah bundan sonra da projeler hazırlayacak ve ilgili makamlara sunmaya devam edeceğiz." dedi.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.