1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kitap Gelirini Rum Vakfına Bağışlayan Türk Yazardan Barış Süreci'ne Destek
Kitap Gelirini Rum Vakfına Bağışlayan Türk Yazardan Barış Sürecine Destek

Kitap Gelirini Rum Vakfına Bağışlayan Türk Yazardan Barış Süreci'ne Destek

Kıbrıslı Türk Yazar Leyla Kıralp, kitaplarından elde ettiği gelirleri ekonomik krizde bulunan Rum Yardım Derneği’ne bağışladı.

A+A-

Kıbrıslı Türk Yazar Leyla Kıralp, kitaplarından elde ettiği gelirleri ekonomik krizde bulunan Rum Yardım Derneği’ne bağışladı. Adadaki barış için örnek bir davranış sergileyen Kıralp, Kıbrıs’ta sadece düşmanlıkların değil, güzel dostlukların da yaşandığını kaydetti. Kıbrıs’ta neler yaşandığını bilmeyenlerin bu kitabı okuyup öğrenmesi gerektiğini belirten Kıralp, kitaplarını yayınlandığı günden itibaren elde ettiği gelirleri hayır kuruluşlarına bağışladığını ifade etti. Türkiye’deki Çözüm Sürecini de destekleyen Kıralp, “Savaşın ne demek olduğunu bilen birisi olarak Çözüm Sürecini canı gönülden destekliyorum. Sabote etmeye çalışanları da kınıyorum .”dedi.
Kıbrıs’ta yaşadığı zorlukların ve sıkıntıların içinde birikmesiyle bunu dışa vurma ihtiyacı hissettiğini belirten Yazar İlkman, ilk olarak 2009 yılında kitap yazmaya başlamış. Yaşadıklarını tekrar hissedeceği için yazmakta çok zorlandığını dile getiren İlkman, kendisiyle verdiği uzun psikolojik savaştan sonra yazmayı başararak, Kıbrıs’ta yaşadıklarını ve yaşananları iki kitabında dile getirmiş.

"Paylaştığımız Islak ve Beyaz Mendil" ile "Kaybolan Gökkuşağı" ismindeki kitapları Rumcaya ve Almancaya çevrilen yazar, “ Kitabım çıktıktan sonra hem Türk hem de Rum kanserli derneklerine, Lösemili Çocuklar Derneği’ne hiç ayırt etmeden bağışladım. Kitapları yazarken amacım, Nobel Edebiyat Ödülü almak ya da satıp da para kazanmak değildi. İnsani amaç güdüyordum. Benim yaşadıklarımı bir başkası öğrensin, bilinmeyenler bilinsin, her iki toplum arasında neler yaşandığı unutulmasın. Kıbrıs’ta düşmanlıklar da yaşandı ama çok güzel dostluklar da yaşandı. Neler yaşandığını bilmeyenler okusun, öğrensin ve bunu ileriye taşınsın.” diye konuştu.
Güney Kıbrıs’ta ekonomik krizin patlak vermesiyle Leyla İlkman, kitaplarının gelirini Rum Mana Yardım Derneği’ne bağışlamaya karar vermiş.
İlkman, “Mana’nın anlamı ana demektir. Mana Yardım Derneği 1974’te kurulmuş. 1974 olaylarında etkilenen Kıbrıslı Rum çocuklarına yardım için kurulmuş.” ifadesini kullandı. İlkman, bu derneğin daha sonra Rum tarafındaki ekonomik durum düzelince faaliyetini bir süre durdurduğunu, şu anda ekonomik krizle birlikte tekrar faaliyete geçtiğini ifade etti.

Yardımımı kabul ettikleri için derneğe çok teşekkür ettiğini söyleyen Türk yazar, “ İsteselerdi kabul etmeyebilirlerdi. Biz bir Türk’ten yardım istemeyebiliriz diyebilirlerdi. Bu insani davranışımdan dolayı memnun oldular. “şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’DEKİ BARIŞ SÜRECİNİ CANI GÖNÜLDEN DESTEKLİYORUM”

Kıbrıs’ın yanı sıra Türkiye’deki Barış Sürecini canı gönülden desteklediğini söyleyen Kıbrıslı Türk Yazar, “Bugün Türkiye’deki Barış Sürecini canı gönülden destekliyorum. Akil insanları da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı da destekliyorum. Keşke orada olsam da ben de bir şeyler yapabilsem diyorum. Benim amacım savaşın değil barışın bütün dünyaya hakim olmasıdır. Savaşın acılarını yaşadım ve biliyorum. İnşallah Türkiye’de de başarılı olunur.” ifadesini kullandı.

Kıbrıs’ta yaşanılanların hala içlerinde bir yara olduğunu ifade eden yazar, barış sürecini sabote edenleri buna karşı çıkanları da kınadıklarını aktardı.
CİHAN

Kitap gelirini Rum vakfına bağışlayan Türk yazardan Barış Süreci'ne destek

Kitap gelirini Rum vakfına bağışlayan Türk yazardan Barış Süreci'ne destek

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.