1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Kız Öğrenci Yurdunda Yangın
Kız Öğrenci Yurdunda Yangın

Kız Öğrenci Yurdunda Yangın

Balıkesir'in Edremit ilçesinde bir kız öğrenci yurdunun çatı katında yangın çıktı. Yangın sonrası boşaltılan yurda itfaiye ekipleri soğutma çalışmalar...

A+A-

Balıkesir'in Edremit ilçesinde bir kız öğrenci yurdunun çatı katında yangın çıktı. Yangın sonrası boşaltılan yurda itfaiye ekipleri soğutma çalışmalarına devam ediyor.

Edremit'in Camivasat Mahallesi Gazi Caddesi'nde bulunan özel bir kız öğrenci yurdunun çatı katında bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Yurdun yakınında bulunan market sahibinin farkedip durumu polis ve itfaiyeye bildirmesinden sonra yaklaşık yüz öğrencinin kaldığı bina boşaltıldı. Saat 01.00 sularında başlayan yangın kısa bir süre içerisinde tüm çatıyı kapladı. Yangını söndürmek ve kontrol altına almak için itfaiye ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.

Yangın sonrası boşaltılan yurtta kalan öğrencilerin bazılarının korku ve paniğe kapıldığı görüldü. Bazı öğrenciler yangın sonrası şoka girerken bazıları da gözyaşlarını tutamadı. Olay yerine gelen ambulanslar şokta olan ve sinir krizi geçiren öğrencileri ambulanslara alarak ilk tedavilerini yaptılar. Olay yerine gelen Edremit Belediyesi itfaiyesi yetersiz kalınca diğer belde ve ilçelerden çok sayıda itfaiye ekibi çağrıldı. Yaklaşık bir saat süren yangın söndürülürken soğutma çalışmalarının devam ettiği öğrenildi. Yurtta kalan öğrenciler başka yurtlarda bu geceyi misafir olarak geçirecek.

Vatandaşlar ise yangını söndürmede yetersiz kalan Edremit belediyesi itfaiyesine tepki gösterdi. Mahalle sakinleri "Mahalle başlarında yangın muslukları vardı. Ama bakın şuan yok. Başkan amfi tiyatro yapacağına itfaiye araçlarına ve ekiplerine düzen versin. Dört kattı binadaki yangını söndürmede yetersiz kaldılar. Suları bitti. Allah’tan başka belediyeler olmazsa binayı yangın saracaktı." şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

Edremit Kaymakamı Osman Tunç olay yerine gelip yetkililerden bilgi aldı. Belediye başkanı ve vekilinin görünmemesi dikkat çekti. Yangının çıkış sebebi ile ilgili soruşturma devam ediyor. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.