1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Kızılay'a Bağışta Bulunan Hayırseverler Ödüllendirildi
Kızılaya Bağışta Bulunan Hayırseverler Ödüllendirildi

Kızılay'a Bağışta Bulunan Hayırseverler Ödüllendirildi

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Türk milletinin geçmişte olduğu gibi günümüzde de açlık yaşanan bölgelere Kızılay aracılığıyla yardımlarda bulunduğunu söyledi.

A+A-

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Türk milletinin geçmişte olduğu gibi günümüzde de açlık yaşanan bölgelere Kızılay aracılığıyla yardımlarda bulunduğunu söyledi.

Vali Coş, Türk Kızılayı Adana Şube Başkanlığı'na bağışta bulunan hayırseverlere ödüllerini verdi. Park Zirve'de düzenlenen ödül törenine Vali Coş'un yanı sıra İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Zeki Koçberber, Çukurova Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı ve yönetim kurulu üyeleri, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler de katıldı.

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, törende yaptığı konuşmada, yardımların kuruma olan güvenin göstergesi olduğunu belirtti. Saygılı, "Sizlerin bağışları ile Somali'de sofralara katık olduk. Yine sizlerin bağışları ile Myanmar'da dünyaya insanlık dersi verdik. Yine değerli bağışlarınızla Suriyeli dostlara 'ensar' olduk. Van'da tek yürek olduk." dedi.

Vali Coş ise Türk milletinin geçmişte olduğu gibi günümüzde de açlık yaşanan bölgelere Kızılay aracılığıyla yardımlarda bulunduğunu söyledi. Kızılay'ın hayırseverlerin bağışlarını belirlenen amaç doğrultusunda ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığını söyleyen Coş, "Son zamanlarda dünya yardım teşkilatları arasında, Türkiye'nin her alanda olduğu gibi, gücünün artmasına paralel olarak Kızılay da büyük bir başarı gösteriyor. Hatta diğer yardım kuruluşlarının gidemediği riskli yerlere dahi ulaşan Kızılay’ın başarıyla görevini icra ettiğini memnuniyetle izliyoruz." diye konuştu.

Yardımlaşma duygusunun gelecek nesillere aktarılmasının önemli olduğunu vurgulayan Coş, şunları kaydetti: "Tabi ki, her konuda olduğu gibi Adana'nın bu alanda da birinci olmasını istiyoruz. Bunu da hayırseverlerimizin sayısını arttırarak sağlayacağız. İnşallah bu tören onlara yenilerinin eklenmesi içinde vesile olacaktır. Ecdadımızın her zaman her yerde, darda olan, zorda olan sadece insanlığa değil hayvanata da yardım ettiğini vakıflar kurduğunu tarihimizden biliyoruz. Vakıflar tarihe bakıldığında ecdadımızın insani hasletlerle güzel özelliklerle donatıldığını ve hakikaten ne kadar vicdanlı merhametli olduğunu görüyoruz. Büyük Atatürk ‘Türk çocuğu, ecdadını tanıdıkça kendisinde daha büyük işler yapmak için gerekli kuvveti bulacaktır’ diyor. Bundan dolayı tarihimizi geçmişimizi iyi öğrenmemiz lazım."

Konuşmaların ardından, Türk Kızılayı Adana Şube Başkanlığı'na bağışta bulunan hayırseverlere Vali Coş tarafından plaket ve madalya verildi.
CİHAN

Kızılay'a bağışta bulunan hayırseverler ödüllendirildi

Kızılay'a bağışta bulunan hayırseverler ödüllendirildi

Kızılay'a bağışta bulunan hayırseverler ödüllendirildi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.