1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Kızıltepeli Çocuklar Polis Amcaları İle Uçurtma Uçurdu
Kızıltepeli Çocuklar Polis Amcaları İle Uçurtma Uçurdu

Kızıltepeli Çocuklar Polis Amcaları İle Uçurtma Uçurdu

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nce başlatılan 'Emniyete Bir Gün, Emniyetli Her Gün' projesi kapsamında çocuklarla çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

A+A-

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nce başlatılan 'Emniyete Bir Gün, Emniyetli Her Gün' projesi kapsamında çocuklarla çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Ailesinin gelir durumu düşük olan çocuklara kıyafet alıp kırtasiye yardımında bulunan polisler, ayrıca çocukları sosyal hayata kazandırmak amacıyla sosyal aktiviteler de düzenliyor.

Bölge Trafik Amirliği yanında bulunan boş arazide çocuklarla piknik yapan polisler daha sonra uçurtma şenliği düzenledi. Uçurtmaları polis memurlarının yardımı ile yapan çocuklar uçurtma uçurmanın sevincini yaşadı. Kedilerine ikram edilen yiyeceklerden yiyen çoklar 'yakan top' ve futbol oynamanın da keyfini çıkardı.

Emniyet Müdürü Mehmet Yaşar Şimşek öncülüğünde başlatılan proje kapsamında 3 bin 250 öğrenci ile sosyal etkinlik yapılacak. Aralık ayında bitmesi planlanan proje ile 5 bin 750 öğrenciye ulaşılması planlanıyor. Projede okullar ziyaret edilerek polisi anlatıcı ve güvenlikle ilgili seminerler verilecek. Okul ziyaretleri sırasında öğrencilere çeşitli hediyelerde de bulunuluyor.

Birinci sınıf öğrencilerinden Aymila Çolak, arkadaşları ve polis amcalarını ile oyun oynamaktan mutlu olduğunu söyledi. Uçurtma uçurduğu için sevinçli olduğunu belirten Çolak, "Burada hem oynuyoruz hem de polis amcalarla tanışıyoruz. Çok güzel bir gün oldu." şeklinde konuştu.
CİHAN

Kızıltepeli çocuklar polis amcaları ile uçurtma uçurdu

Kızıltepeli çocuklar polis amcaları ile uçurtma uçurdu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.