1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kktc'li Milltvekilinden Rüşfet İddiası Siyasi Kargaşa Oluşturdu
Kktcli Milltvekilinden Rüşfet İddiası Siyasi Kargaşa Oluşturdu

Kktc'li Milltvekilinden Rüşfet İddiası Siyasi Kargaşa Oluşturdu

KKTC'de siyasi kargaşa devam ediyor. Demokrat Parti - Ulusal Güçler'den ( DP-UG) bu sabah istifa eden İskele Milletvekili Ejder Aslanbaba, DP-UG Genel Başkanı Serdar Denkaş ile Milletvekili Ahmet Kaşif’in kendisinde güven oylamasında evet demesi ve mille.

A+A-

KKTC'de siyasi kargaşa devam ediyor. Demokrat Parti - Ulusal Güçler'den ( DP-UG) bu sabah istifa eden İskele Milletvekili Ejder Aslanbaba, DP-UG Genel Başkanı Serdar Denkaş ile Milletvekili Ahmet Kaşif’in kendisinde güven oylamasında evet demesi ve milletvekilliğinden istifa etmesi karşılığında 7 bin 700 dolar rüşvet teklif ettiğini iddia etti. Aslanbaba, Kaşif ve Denktaş’ın kendisine ayrıca maaş bağlama, İskele Belediye Başkanlığı gibi vaatlerde bulunduklarını da öne sürdü.

KKTC Cumhuriyet Meclisi Hasan Bozer başkanlığında, güven oylaması gündemi ile toplanan Genel Kurul’da, güven oylaması başlamadan önce Ejder Aslanbaba, kürsüde konuşma yapmak istedi ancak bu talebi Bozer tarafından reddedildi. Bunun üzerine Aslanbaba’nın elinde paralar ve CD ile kürsüye çıkması üzerine oturuma ara verildi.

Milletvekillerinin salonu terk etmesinden sonra Aslanbaba, basına yaptığı açıklamada, DP-UG Genel Başkanı Serdar Denkaş ile Ahmet Kaşif’in kendisinde güven oylamasında evet demesi ve milletvekilliğinden istifa etmesi karşılığında 7 bin 700 dolar rüşvet teklif ettiğini iddia etti. Aslanbaba, Kaşif ve Denktaş’ın kendisine ayrıca maaş bağlama, İskele Belediye Başkanlığı gibi vaatlerde bulunduklarını da öne sürdü.

Aslanbaba, elinde, iddialarını kanıtlayacak ses kayıtları olduğunu söyledi. 7 bin 700 doları Dipkarpaz İlkokulu'na bağışlayacağını kaydeden Aslanbaba, polise suç duyurusunda bulunacağını belirtti.
CİHAN

KKTC'li milltvekilinden rüşfet iddiası siyasi kargaşa oluşturdu

KKTC'li milltvekilinden rüşfet iddiası siyasi kargaşa oluşturdu

KKTC'li milltvekilinden rüşfet iddiası siyasi kargaşa oluşturdu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.