1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kocaeli'nde Taksim'deki Ağaç Kesimine Tepki
Kocaelinde Taksimdeki Ağaç Kesimine Tepki

Kocaeli'nde Taksim'deki Ağaç Kesimine Tepki

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde Taksim Gezi Parkı’nda asırlık ağaçların sökülmesine tepki geldi.

A+A-

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde Taksim Gezi Parkı’nda asırlık ağaçların sökülmesine tepki geldi. Gebze Çamlık Parkı'nda bir araya gelen yaklaşık 500 kişiden oluşan bir grup basın açıklaması yaptı.

İstanbul Taksim Gezi Parkı'nın yıkımı ve ağaçların sökülmesiyle ilgili Gebze Çamlık Parkı'nda toplanan grup hükümet aleyhinde sloganlar atarak tepki gösterdi. Sık sık 'Hükümet istifa' diyerek bağıran grup eylemlerine olaysız bir şekilde devam etti. Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı eyleme bir grup sendika ve siyasi parti üyeleri destek verdi.

Taksim'deki ağaç kesimine tepki gösteren grup adına basın açıklaması yapan Eğitim Sen Gebze Şube Başkanı Güngör İrdem, "Taksim dört gündür adeta emek ve sermayenin çatışma alanına
dönüşmüştür. İstanbul'un asıl sahipleri, bu ülkenin, bu vatanın asıl sahipleri bizleriz. Ey Tayyip bu ülkeyi ne sana ne de senin güruhuna teslim etmeyeceğiz. Dört gündür Türkiye'nin ve dünyanın gözü kulağı İstanbul'da. Eylemler hızla ve büyüyerek devam ediyor."

Eylemcilerin, 'Her yer taksim Her yer Direniş', 'Hükümet istifa' sloganları ile bölünen basın açıklaması şöyle devam etti; "Güvenlik güçleri adeta kendi halkına savaş açmış durumda. Yaşamını yitirenlerin olduğu ifade edilmektedir. İçinde önemli sayıda ağır olmak üzere yüzlerce vatandaşımız yaralanmıştır. Sayısı sürekli artan gözaltılar yaşanmaktadır. Tüm Türkiye gaz bombası tehditi altındadır. Gökyüzü adeta kimyasal gaz bulutu ile kaplanmıştır. Halkın, emekçilerin, ezilenlerin geleceklerine, doğaya sahip çıkmaları ve sermayenin acımazlığına karşı bu haklı tepkisine karşı hükümetin insanlık dışı saldırısını kınıyor, protesto ediyoruz."

Çamlık Parkı'ndaki eyleme destek veren CHP Gebze İlçe Başkanı Sedat Tatar ise ‘Selam Olsun Taksim’e diyerek konuşmasına başladı. Tatar, “Bu meydana hoş geldiniz. Ben değil biz varız ve biz olacağız. Başbakan sana sesleniyorum. Bu ülke sahipsiz değildir. Taksim’e destek vermekten onur duyuyorum. Senin uşakların Taksim’de ağaçlara sahip çıkanları 20 kişi olarak zannediyor. Biz 20 kişi değil milyonlarız.” şeklinde konuştu.

Grup, olaysız bir şekilde eylemine devam ediyor.
CİHAN

Kocaeli'nde Taksim'deki ağaç kesimine tepki

Kocaeli'nde Taksim'deki ağaç kesimine tepki

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.