1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. "Konsolosların hadlerini aşması kabul edilemez"
Konsolosların hadlerini aşması kabul edilemez

"Konsolosların hadlerini aşması kabul edilemez"

Adalet Bakanı Bozdağ, bazı ülkelerin konsoloslarının yetkilerini aştığını ve Türk yargısını etkilemeye çalıştığını söyledi.

A+A-

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada yargının görevini yapmasını engellemek amacıyla cebir veya tehdit kullanmanın suç olduğunu vurguladı. Yargı görevi yapanı hukuka aykırı etkilemek için sözlü veya yazılı beyanın da suç olduğunu belirten

Bozdağ, şunları söyledi:

"HUKUKA AYKIRI ETKİLEMEYE TEŞEBBÜS, SUÇTUR"
"Hiçbir organ, makam, merci veya kişi, ...mahkemelere ve hâkimlere emir ve talimat veremez; ... tavsiye ve telkinde bulunamaz. (Anayasa 138-2). Derdest dava hakkında TBMM’de yargı yetkisinin kullanılması ile ilgili soru sorulamaz, görüşme yapılamaz, beyanda bulunulamaz (Anayasa,138/3). Sanığın, lehine/aleyhine karar vermesi; işlem tesisi; beyanda bulunması için yargı görevi yapanı, hukuka aykırı etkilemeye teşebbüs, suçtur. Görülen davada hukuka aykırı karar vermesi/işlem tesisi için yargı görevi yapanı, hukuka aykırı etkilemek için sözlü/yazılı beyan da suçtur. Yargı görevi yapanın görevini yapmasını engellemek amacıyla, cebir veya tehdit kullanmak da suçtur"

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.