1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Konya'da 'Tatlı Su' İle Araba Yıkayanlara Ceza
Konyada Tatlı Su İle Araba Yıkayanlara Ceza

Konya'da 'Tatlı Su' İle Araba Yıkayanlara Ceza

Konya Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü, halkın içme suyu ihtiyacını karşılamak için sokaklara kurulan tatlı su çeşmelerinde araba yıkayanların para cezasıyla cezalandırılacağını açıkladı.

A+A-

Konya Su ve Kanalizasyon İşleri (KOSKİ) Genel Müdürlüğü, halkın içme suyu ihtiyacını karşılamak için sokaklara kurulan tatlı su çeşmelerinde araba yıkayanların para cezasıyla cezalandırılacağını açıkladı.

    Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, 1 milyon 100 bin nüfuslu şehrin hemen her sokağına içme suyu götüren 'tatlı su' çeşmelerinin amaç dışı kullanımı konusunda açıklama yaptı. KOSKİ'den yapılan açıklamada, başka şehirlerde şişeyle satılan kaynak suyunun, Konya'da çeşmeler aracılığıyla ücretsiz bir şekilde halkın istifadesine sunulduğu belirtildi. Açıklamada, "Konya’da 944 adet tatlı su çeşmesi ile hizmet veren KOSKİ, tatlı su üretimini Çayırbağı, Dutlu, Kırankaya, Beypınar, Mukbil ve Şadiye olmak üzere 6 kaynaktan gerçekleştiriyor. Yıllık 2 milyon 500 bin metreküp tatlı su üretimi bulunan KOSKİ’nin hizmet ağı 400 bin metrelik şebekeden oluşuyor." denildi.

    Açıklamada, sadece içme amaçlı üretimi gerçekleştirilen 'tatlı su'yun yaz aylarında araç, halı, dükkân ve ev önü yıkanması, bahçe sulaması gibi amaç dışı kullanımının gözlendiği hatırlatılarak, tatlı su çeşmelerini bu gibi amaçlar için kullananların 237.50 TL para cezasına çarptırılacağı vurgulandı. KOSKİ Genel Müdürlüğü, vatandaşlardan tatlı su hizmetinin devamlılığı için çeşmeleri amaç dışı kullananları Alo 185 Çağrı Merkezi’ne bildirmelerini istedi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.