1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Korkmaz: Hem Basını Özgür Kılacağız Hem Haklarımızı Muhafaza Edeceğiz
Korkmaz: Hem Basını Özgür Kılacağız Hem Haklarımızı Muhafaza Edeceğiz

Korkmaz: Hem Basını Özgür Kılacağız Hem Haklarımızı Muhafaza Edeceğiz

Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz, "Hem basını özgür kılacağız hem de haklarımızı muhafaza edeceğiz.

A+A-

Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz, "Hem basını özgür kılacağız hem de haklarımızı muhafaza edeceğiz." dedi.

Atatürk Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen '21. İletişim Fakültesi Dekanları Toplantısı' Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi'nde yapıldı. Toplantıya 43 üniversiteden dekanlar ve akademisyenler katıldı.

Toplantıda konuşan AÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz, iletişim fakültelerine basın özgürlüğü konusunda ciddi imkânlar sağlanması gerektiğini kaydetti. Korkmaz, "Hem basını özgür kılacağız hem de haklarımızı muhafaza edeceğiz. Bu ikisini başardığımız zaman öyle zannediyorum şikayetlerimiz önemli ölçüde azalmış olacak. Bu anlamda üniversitelerimize, özellikle de iletişim fakültelerimize basın özgürlüğü konusunda ciddi imkânların sağlanması gerekiyor. İletişim fakültelerinin sahip olduğu radyo televizyon üniteleri, yerel basına yayın yapacakları şekilde bir düzenlemeye tabi tutulacak. İnşallah bu heyetin alacağı karar, uygulamaya konmasında faydalı olacak diye düşünüyorum. Bu kongrenin başarılı ve herkese hayırlı olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

"ERZURUM'UN TANITIMINDA MEDYA PATRONLARINA BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR"

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay ise Erzurum’un tanıtılması için hem medya patronlarının hem de basın mensuplarının üzerine düşenleri yapması gerektiğine dikkat çekti. Ülkenin güzelliklerinin bütün dünyaya tanıtılması için ciddi anlamda gayret gösterdiklerini belirten Atalay, "Bugün Erzurum’da bulunmak bir avantaj olarak diye düşünüyorum. Biliyorsunuz Erzurum’da, Üniversitelerarası Kış Oyunları yapıldı. 2003-2011 yılları arasında Erzurum çok heyecan vericiydi ama şimdi bu heyecanı, hareketliliği göremiyorum. Kimseyi suçlamamak lazım. Bir gazeteci olarak söylüyorum ki bu bizim suçumuz, basın mensuplarının suçu. Medya patronlarının ve mensuplarının bu memleketin tanıtımı için çalışması gerekiyor. Buranın Erzurum evleri var, bir sürü değeri var. Bunların haber yapılması, tanıtılması gerekiyor. İşte o zaman Erzurum kalkınacak.” dedi. Toplantı, 1 Haziran’da sona erecek.




CİHAN

Korkmaz: Hem basını özgür kılacağız hem haklarımızı muhafaza edeceğiz

Korkmaz: Hem basını özgür kılacağız hem haklarımızı muhafaza edeceğiz

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.