1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Köylüler, Roma Dönemine Ait Lahit Mezardan Kapı Ve Musalla Taşı Yapmış
Köylüler, Roma Dönemine Ait Lahit Mezardan Kapı Ve Musalla Taşı Yapmış

Köylüler, Roma Dönemine Ait Lahit Mezardan Kapı Ve Musalla Taşı Yapmış

Gaziantep’in Araban ilçesine bağlı Aşağıyufkalı köyünde trajikomik bir olay yaşandı.

A+A-

Gaziantep’in Araban ilçesine bağlı Aşağıyufkalı köyünde trajikomik bir olay yaşandı. Köylülerin, 20 yıl önce buldukları Roma döneminden kalma lahit mezarları, mevcut mezarlıkta kapı ve musalla taşı olarak kullandıkları ortaya çıktı. Köyün muhtarı Seyit Yeter de çiftçilerin arazilerini sürdükleri esnada bulunan bu lahit mezarlara yetkililerin gereken ilgiyi göstermesini istiyor.

Yaşanan trajikomik olayı anlatan Yeter, “Yaklaşık 20 yıl önce köylü çiftçilerin arazilerini traktörlerle çift sürdükleri sırada tarihi lahit mezarları bulmuşlar. Bunları da köy mezarlığına kapı ve musalla taşı olarak yerleştirmişler. Bu güne kadar hiçbir yetkili köy çevresinde her hangi bir kazı çalışması başlatmadı.” dedi.

Köy mezarlığının tarihi lahit mezarlarla yapılı kapısı ve musalla taşının köye gelen yabancıların ilgisini çektiğini de anlatan Yeter, “Çiftçiler, köy çevresindeki arazilerini traktörlerle her çift sürdüklerinde mutlaka yeraltında birkaç tarihi eser parçası ve taban mozaikleri çıkarıyor. Aşağı Yufkalı köylüleri olarak yetkililerin bir an önce köyümüzün mezarlığına kapı ve musalla taşı yapılan tarihi lahitlerle, arazilerin tabanında çıkan mozaiklerin biran önce kurtarılması için inceleme yapmalarını istiyoruz.” diye konuştu. CİHAN

Köylüler, Roma dönemine ait lahit mezardan kapı ve musalla taşı yapmış

Köylüler, Roma dönemine ait lahit mezardan kapı ve musalla taşı yapmış

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.